Home > Culinair > Ad Veenhof nieuwe voorzitter Maastricht Culinair

Ad Veenhof nieuwe voorzitter Maastricht Culinair

Het bestuur van het gastronomisch samenwerkingsverband Maastricht Culinair ziet er sinds kort anders uit. Meest opvallend is de voorzittersfunctie die is overgegaan van Saskia Balmaekers naar Ad Veenhof. Balmaekers (42) stond ruim 3,5 jaar aan het roer van de gastronomische promotieorganisatie waarbij ongeveer twintig restaurants en toeleveranciers in en rond Maastricht zijn aangesloten. ,,Ik heb de functie met heel veel plezier ingevuld en ben tevreden over wat er bereikt is,” zegt ze in een reactie. ,,Met name in mijn eerste fase zijn er verschillende successen geboekt bij Maastricht Culinair. Het aantal leden is gegroeid, de website is verbeterd en initiatieven als Chef’s Switch, waarbij opvallende samenwerkingen ontstonden tussen koks van Culinair Maastricht, werden enthousiast ontvangen. Heel jammer dat de sector, en daarmee ook onze leden, daarna door de coronapandemie in een crisis belandden. Na een relatief goede zomer is het nu tijd om de samenwerkingsinitiatieven weer op te pakken.” Balmaekers is zelf ook ondernemer. Nu de toerismebranche weer aantrekt wil ze zich volledig kunnen storten op Italië-promotie met haar bedrijf Ciao tutti. ,,Maastricht CuIinair verdient een voorzitter die er ‘vol voor kan gaan’ en ik ben daarom blij dat Ad Veenhof de kar gaat trekken.”

Veenhof (76 jaar) is geboren en getogen Maastrichtenaar en beroepshalve lange tijd verbonden geweest aan Philips. ,,Als voorzitter van de divisie huishoudelijke en persoonlijke verzorgingsapparaten leerde ik hoe belangrijk smaak en beleving voor mensen zijn,” verklaart hij zijn interesse voor gastronomie. ,,In mijn hart ben ik bovendien altijd Maastrichtenaar gebleven.”  Veenhof is een ‘rasbestuurder’. Zo was hij onder meer voorzitter van de Raad van Toezicht van de Universiteit Maastricht. Zijn interesse voor Maastrichtse cultuur en historie blijkt bijvoorbeeld uit zijn voorzitterschap voor de Stichting Vrienden Maastrichtse Gevelstenen. Zijn ambities met Maastricht Culinair op korte termijn zijn het versterken van het bestuur na het vertrek van Balmaekers en bestuurslid Peter van Rooij. ,,De komende tijd vinden er gesprekken plaats zodat alle ‘componenten’ van Maastricht Culinair – restaurants, smaakmakers maar eventueel ook ondernemers met nieuwe initiatieven – in het bestuur vertegenwoordigd zijn. ,,Na corona wil ik met Maastricht Culinair een frisse start maken en de komende tijd werken aan de positionering om ons ‘verhaal’ beter naar buiten te kunnen brengen.’’

hide auteur

Auteur: Kris Németh

Enthousiast promotor euregionale kunst en cultuur

Kris Németh

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu