Home > Culinair > Achttien Michelinsterren op Chapeau Apéro

Achttien Michelinsterren op Chapeau Apéro

Maar liefst vijftien sterrenchefs, samen goed voor achttien Michelinsterren, zorgden dinsdag voor de culinaire omlijsting van Chapeaus jaarlijkse zomerfeest. Samen kookten zij voor ruim 350 relaties van Chapeau.

Heel zomers was het niet tijdens Chapeau Apéro, dit jaar na lange tijd terug bij La Butte aux Bois in Lanaken. Waar het feest eigenlijk op de grote grasweide aan de achterzijde van het hotel had moeten plaatsvinden, moest de organisatie met oog op de voorspelde regen dinsdag besluiten het feest naar binnen te verplaatsen. De feestelijk aangeklede Sapphire-zaal, in combinatie met een overdekt stukje tuin aan de achterkant, bleek een bijzonder sfeervol kader voor het culinaire festijn.

Ralf Berendsen (**), van het gelijknamige restaurant in La Butte aux Bois, trapte het culinaire spektakel af. Hij werd opgevolgd door Alex Clevers van Vivendum (*), Maurice Huynen van Hoeve de Bies (*), Hans van Wolde van Brut172 (**), René Brienen van Brienen aan de Maas (*), Edwin Soumang van Restaurant ONE (*), Robin van de Bunt van De Leuf (*), Bart Ausems van Tout à Fait (*), Ralph Hermans van Rantrée (*), Guido Braeken van Julemont (**), Hans Kinkartz van Atelier (*), Gilbert von Berg van Studio (*), Timo Reichelt van Au Coin des Bons Enfants (*), Robert Levels van Château Neercanne (*) en Jan Marrees van Marrees (*).

Werner Loens, tot dit voorjaar hoofdinspecteur van de Michelin Guide Benelux, heeft in zijn carrière op ontelbaar bijzondere adressen aan tafel mogen schuiven, maar wat hij dinsdag meemaakte bij La Butte aux Bois bestempelde hij toch als ‘heel uniek’. Zoveel sterrenchefs samen in één keuken, dat komt zelden voor.

Ook de iconische chef-kok Roger Souvereyns – hij leerde menig gerenommeerd chef de kneepjes van het vak en staat zelf op 85-jarige leeftijd nog steeds in te keuken – was onder de indruk van het menu van Chapeau Apéro. De chef-kok staat met een grote reportage in de zomereditie van Chapeau, waarvan hij dinsdag het eerste exemplaar van overhandigd kreeg.

De nieuwe editie van Chapeau staat verder grotendeels in het teken van André Rieu, in het kader van zijn naderende 75ste verjaardag.

show auteur

Auteur: Demy Janssen

Creatieveling en levensgenieter

Demy Janssen

Lees nu

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.