Home > Culinair > Aan het water bij Lounge 44

Aan het water bij Lounge 44

Auteur: Christina Janssen

In de hoop geen last te hebben van alle Solar-drukte, ben ik afgelopen zaterdag samen met twee vriendinnen naar Herten gereden. In de haven in die plaats, vlakbij Roermond, ligt Lounge 44, een van mijn favoriete restaurants in deze buurt.

Seafood-gerecht met sashimi en vongole

Het was alweer even geleden dat ik bij Lounge 44 was geweest. De kaart was dan ook heel anders dan ik mij kon herinneren. De prijzen waren naar mijn gevoel iets verhoogd, maar nog altijd staan ze in verhouding met de kwaliteit van de gerechten. 

Afgelopen zaterdag was het een mooie, maar niet al te warme dag. Mooi genoeg om buiten te genieten van het water, heerlijk eten en natuurlijk een beetje Solar-muziek op de achtergrond. 

Wat de visser vangt

De kaart van Lounge 44 is niet heel erg uitgebreid, maar biedt een behoorlijke verscheidenheid. Als voorgerecht deelden we een seafood-gerecht met sashimi, gamba’s en vongole (zie foto). Hierna genoten we ook van een gerecht genaamd ‘wat de visser vangt’ en een tonijnsteak van de gril. Daarbij werd een doperwtenrisotto geserveerd die erg goed beviel. Ten slotte hebben we nog een grand dessert, een plateau met verscheidene zoetigheden, gedeeld. Zo lekker!

Tonijnsteak met doperwtenrisotto 

Lounge 44 ligt op de Schoolstraat in Herten. Je kunt hier in de zomermaanden terecht vanaf 12.00 uur en in de wintermaanden vanaf 17.00 uur. Zelf vind ik het een plek waar je heen gaat als het goed weer is en je op het terras kunt zitten. Het is een aanrader om van te voren een wandeling te maken langs de plassen en de avond hier gezellig af te sluiten. 

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.