Home > Culinair > 5 x verrassend met vis deze kerst

5 x verrassend met vis deze kerst

Nog even, en dan zitten we weer met z’n allen aan het kerstdiner. Voor velen hét feestmaal waar ze maanden naar uit kijken, maar voor de chef des huizes vooral een avond waar veel voorbereidingen en de nodige stress mee gepaard gaan. Het begint al bij het uitkiezen van de juiste recepten en suddert door totdat de bordjes helemaal leeg zijn. Stijn Michiels van de Vis Factorij in Riemst denkt graag met je mee; vijf keer makkelijk maar zeer smaakvol vis op het kerstmenu dit jaar!

Oester

Een amuse met sterallures: de oester. Erg feestelijk, enorm geliefd én je kunt er alle kanten mee op. Serveer haar puur met niet meer dan een beetje citroensap eroverheen. Of ga voor een Oosterse vinaigrette. Gegratineerd is natuurlijk ook een mogelijkheid. Zin in oesters maar zie je ertegenop om ze zelf te openen? De Franse, Zeeuwse of Ierse mosselen van De Vis Factorij kunnen indien gewenst ook kant en klaar worden besteld!

Klassiekers

2023 stond weer in het teken van de nodige foodtrends, toch blijft het op het gebied van vis dit jaar rustig, concludeert Michiels. Vooral de coquilles st. jacques zijn bijna niet aan te slepen. Niet gek: het schelpdier is veelzijdig en ook goed te bereiden in de keuken van de amateur-chef. Mooie bijkomstigheid: je kunt je creatie feestelijk serveren in de schelp!

Thuis

Niet elke familie is gezegend met ten minste één chef (in spe) in haar midden, de andere chef heeft niet per se zin om de hele kerst in de keuken door te brengen. Speciaal voor hen heeft De Vis Factorij een handvol visgerechten gecreëerd die thuis in een handomdraai op tafel kunnen worden gezet. Kreeft à l’armoricaine met linguine, kabeljauwhaas met ravioli of een vispannetje bijvoorbeeld: hoeft thuis alleen nog maar opgewarmd te worden aan de hand van duidelijke instructies. Laat het genieten beginnen!

Vivier

Zijn de feestdagen voor jou juist wél de dagen om volledig uit te pakken en eens een keer iets nieuws te proberen? Bestel je kreeft dan niet kant en klaar, maar haal ‘m vers uit de vivier bij De Vis Factorij. Uiteraard is er ook een ruim aanbod aan andere schaal- en schelpdieren, zoals vongole – heerlijk met pasta – tarbot of kabeljauw. Happy cooking!

Gourmetten

Zeg je kerst, dan zeg je gourmetten. Of fonduen. Geen zin in een overvloed aan vlees? Kies dan voor de verandering eens voor een visgourmet of visfondue!

Allewijstraat 1, Riemst (BE) – devisfactorij.be/nl

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.