Home > Culinair > 5 x Happen in Heerlen

5 x Happen in Heerlen

Ik trek er altijd graag op uit zodra het zonnetje begint te schijnen. Bij voorkeur naar verre oorden, maar eigenlijk is dat zonde. Er is immers zo veel moois te zien, te doen en te proeven in onze directe omgeving. Neem bijvoorbeeld de murals in Heerlen, het water in de omgeving van Roermond, het Drielandenpunt in Vaals of het historische hart van Valkenburg. Mocht jij er nu voor kiezen je zomerse vrije dagen dicht bij huis te spenderen, dan mogen de bourgondische hotspots natuurlijk niet missen.

Chapeau zet voor jou dit voorjaar dé plekjes voor een kopje koffie, ontbijt, lunch, borrel of diner in diverse Limburgse steden op een rijtje. Vandaag Heerlen!

Visser Chocolade & Ijs
In de zomer eet ik met gemak een ijsje per dag. En dan hebben we het niet over raketjes maar gewoon echt ambachtelijk, huisgemaakt ijs boordevol chocolade, hazelnoten of andere lekkernijen. Toen ik vorige zomer in Heerlen op zoek was naar mijn dagelijkse portie bevroren liefde, attendeerde een collega mij op Visser: gelegen op een paar kilometer van het centrum (jammer, maar zijn die calorieën er wel direct af) maar absoluut een bezoekje waard. Visser Chocolade staat bekend om zijn (h)eerlijke chocolade en over het ijs kan eigenlijk alleen maar hetzelfde gezegd worden!

De Steef 32A-B – www.visserchocolade.nl

Brasserie Mijn Streek
Bovenop het Heerlense SCHUNCK* glaspaleis ligt Brasserie Mijn Streek. Een typisch Limburgse brasserie waar je uitkijkt op de Mijn streek terwijl je ‘m proeft; alle ingrediënten die hier gebruikt worden komen uit de regio! Brasserie Mijn Streek werd afgelopen najaar beloond met een Bib Gourmand en heeft twee heerlijke zonneterrassen. De kaart is gevuld met typisch lokale gerechten en heel toegankelijk. TIP: Bijdehand Tripel Honingbier!

Bongerd 18 – www.mijn-streek.nl

Restaurant Graffiti
Nadat chef-kok Servais Tielman Beluga loves you overnam, heeft hij samen met zijn voormalige souschef Jasper van de Vin nieuwe invulling gegeven aan het voormalige Cucina del Mondo. Met restaurant Graffiti willen zij het met murals versierde pand aan de Laanderstraat in Heerlen teruggeven aan de locals. De menukaart is dan ook gevuld met ‘food for the neighbourhood’ dat voor een vriendelijk prijsje in de vorm van een full urban experience ervaren kan worden. TIP: Vanaf de straatkant zul je ’t niet direct zien, maar Graffiti heeft een heerlijk beschut terras. Hier zit je gebakken bij zon én bij slecht weer!

Laanderstraat 27 – www.restaurantgraffiti.nl

Enzo
Pizza, maar dan wel héul lekker. Enzo is niet de plek om uren te tafelen, gerechten worden hier vooral afgehaald. Je kiest er dus zelf voor of je je Italiaanse lekkernij in de zaak of ergens in het park of gewoon uit het vuistje nuttigt. Op het menu staan pasta’s, pizza’s, panini’s, salade’s en dolci. Enzo, de chef-kok van deze zaak is een Italiaan en maakt iedere dag alles vers en volgens familierecept. Geen wonder dat de gemiddelde Heerlenaar graag wat langer in de rij staat om lunch of diner te scoren.

Benzenraderweg 97 – www.tuttoenzo.nl

View this post on Instagram

#enzo #home #alwayscooking #passion

A post shared by ENZO (@enzo_italianfood_heerlen) on Jan 24, 2019 at 6:52am PST

 

Happy food
Dé perfecte plek als die summerbody dit jaar ietsje te lang op zich heeft laten wachten: bij happy food krijg je eten waar je niet alleen gelukkig van wordt maar wat ook nog een verantwoord is. Hier verwerken ze voornamelijk lokale producten tot verse maaltijden, salades en smoothies. Deze kunnen mee naar huis genomen worden of genuttigd worden op de kleine patio die bij de zaak hoort. Liever zelf kokkerellen? Groente, fruit en bio-producten zijn hier ook ‘zo’ te koop.

Honigmannstraat 43 – www.happyfoodheerlen.nl

Toch ook een beetje cultuur snuiven? Check www.ikbeninheerlenwatnu.nl of www.vvvheerlen.nl
_______________
Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

View this post on Instagram

#enzo #home #alwayscooking #passion

A post shared by ENZO (@enzo_italianfood_heerlen) on Jan 24, 2019 at 6:52am PST

View this post on Instagram
View this post on Instagram

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.