Home > Culinair > 5 x eten in Valkenburg

5 x eten in Valkenburg

Nu de blaadjes langzaam van de bomen vallen en het weer guur wordt, zoeken we graag de warmte op. Het liefste bij een fijn restaurantje, lunch bistro of een koffiehuis waar het lekker vertoeven is. En daarvoor hoef je niet ver te rijden: Limburg heeft genoeg in huis voor een smakelijk uitje! 

Chapeau zet voor jou deze herfst dé plekjes voor een kopje koffie, ontbijt, lunch, borrel of diner in diverse Limburgse steden op een rijtje. Vandaag Valkenburg!

Aan de Linde

Restaurant Aan de Linde heeft de uitstraling van een authentieke Franse bistrot in het centrum. Met een warme en intieme sfeer.

Jan Deckerstraat 1-B, Valkenburg (NL) – aandelinde.eu

Chalet Tivoli

Bij Chalet Tivoli serveren ze pure en eerlijke Limburgse gerechten in een bourgondische omgeving die volgens veel bezoekers oude tijden doet herleven. Chalet Tivoli ligt op een kleine steenworp afstand van het bruisende stadscentrum van Valkenburg, aan de rand van het bos. Een perfecte uitvalsbasis voor wandelaars, fietsers en andere natuurliefhebbers.

Plenkertstraat 63, Valkenburg (NL) – chalettivoli.nl

Château St. Gerlach

In het voorjaar van 2020 werd de restaurantformule van Château St. Gerlach vernieuwd. Het sfeervolle luxe-restaurant kreeg een eigentijdse karakter: er werd afscheid genomen van het witte tafellinnen en het personeel loopt inmiddels op hippe sneakers rond. De keuken, onder leiding van chef de cuisine Guido Le Bron de Vexela en chef de cuisine Camiel Custers, kreeg de stempel ‘bistrot-plus’.

Jospeh Corneli Allee1, Valkenburg (NL) – oostwegelcollection.nl

Pura

Nieuw & puur. In het hartje van het bruisende Valkenburg openden begin 2020 de deuren van restaurant Pura, een hippe en eigentijdse zaak met een restaurantformule gebaseerd op pure ingrediënten en smaken. Behalve puur zijn alle ingrediënten ook hartstikke lokaal.

Wilhelminalaan 74, Valkenburg (NL) – restaurantpura.nl

Hotel Restaurant Voncken & Sparcks

De klassieke keuken met invloeden uit alle windrichtingen onder leiding van chef-kok Hans Pijls. Onderdeel van een stijlvol Grand Hotel dat al meer dan 125 jaar wordt gerund door dezelfde familie. In de zomer van 2019 opende in Hotel Voncken de deuren van Restobar Spracks, een laagdrempelig horecaconcept met lunch, diner, koffie en cocktails.

Walramplein 1, Valkenburg aan de Geul (NL) – hotelvoncken.nl

Vijf x eten in Valkenburg komt voort uit Chapeau’s Favourites in de Chapeau Restaurantgids 2020.

 

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.