Home > Culinair > 30.000 euro aan goede doelen

30.000 euro aan goede doelen

Donderdag vond de 3de editie van de Chasse Patate plaats. 24 bedrijventeams stapten op de fiets om door de Zuid-Limburgse heuvels te fietsen, tussen diverse culinaire stops. Na de afgelopen hittegolf, waren velen blij met de 24 graden die de thermometer die dag aantikte. In totaal werd er maar liefst 30.000 euro aan 4 goede doelen gedoneerd. Start en Finish waren dit jaar bij La Butte Aux Bois in Lanaken.

‘s Ochtends vroeg gaf burgemeester Marino Keulen van Lanaken het startschot voor de 125 wielrenners en 75 busgasten. Die eerst allen de ploegenpresentatie hadden bijgewoond, en met het uitgebreide ontbijtbuffet van La Butte Aux Bois, een goede bodem voor de dag hadden.

Vervolgens werd koers gezet naar de 1ste stop, het Shimano Center in Valkenburg. Waar 5.000 euro werd gedoneerd aan de Limburgse Cross competitie. Deze stichting heeft als doel om jong en oud de gelegenheid te geven om in competitieverband de wielersport te kunnen beoefenen.

De middagstop vond plaats bij Kasteel Ryckholt, waar 10.000 euro werd gedoneerd aan Stichting Bijzonder in Beweging. Zij organiseren beweegactiviteiten voor mensen met een verstandelijke beperking in Limburg.

Een hoogtepunt van de dag was toch wel zeker de namiddag stop bij de Hoofdwacht, gelegen op het Vrijthof in Maastricht. Hier werd een cheque van 5.000 euro overhandigd aan Kit for Kids. Die wielerkleding en fietsuitrusting donaties verzamelen voor kinderen die de financiële middelen hier niet voor hebben. Uiteraard werden zowel de wielrenners als de gasten op alle locaties voorzien van een hapje en een drankje.

Tot slot kwam de hele caravan terug aan bij La Butte Aux Bois in Lanaken, waar een laatste cheque van 10.000 euro werd uitgereikt aan Handbalvereniging BFC, voor hun rolstoelhandbal ploeg.

De dag werd afgesloten met een voortreffelijk diner, waarbij werd nagesproken over deze mooie happening.

Aftermovie 2 minuten

Uitgebreid verslag 6 minuten

Foto’s: Georges Deswijzen / Chasse Patate

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.