Home > Culinair > 3-sterrenchef Jacob Jan Boerma op Preuvenemint

3-sterrenchef Jacob Jan Boerma op Preuvenemint

Het openlucht-eetfestijn ’t Preuvenemint op het Vrijthof in Maastricht krijgt dit jaar voor het eerst een 3-sterrenchef als deelnemer. Jacob Jan Boerma kreeg drie sterren Michelin met zijn restaurant De Leest. Dat heeft hij inmiddels gesloten en sindsdien is hij als zelfstandig ondernemer betrokken bij een aantal restaurant in Nederland, België en Japan.

,,Vorig jaar ben ik na lange tijd weer eens op ’t Preuvenemint geweest. Een prachtig evenement, maar ik hoorde ook de kritiek dat de laatste jaren meer de nadruk op drinken en muziek kwam te liggen in plaats van op de gastronomie. Hopelijk kan ik een steentje bijdragen om dat weer naar het oorspronkelijke idee te draaien.”

Boerma neemt samen met de Maastrichtse ondernemer en foodie Yves Silvain een grote stand af aan de oostelijke kant van het Vrijthof, onder de naam ‘Invite’. De bedoeling is dat niet alleen Boerma zelf er voor culinaire gerechtjes gaat zorgen, maar dat hij ook een aantal bekende sterrenchefs in binnen- en buitenland uitnodigt om met hem mee te koken met name tijdens de lunches. ,,Maar ook ’s avonds blijft bij ons de nadruk liggen op de gastronomie, samen met wijn uiteraard. De details van onze formule worden eind deze maand op de presentatie van het Struyscomité bekendgemaakt.”

show auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.