Home > Culinair > 10 jaar Bar Restaurant Villeneuve

10 jaar Bar Restaurant Villeneuve

In een oergezellig buurtcafé stiekem  verrast worden door die voortreffelijke lamskoteletjes  of truffelrisotto – zoals alleen Ron kan maken.  Voila, dat is in een notendop het tikkie rebelse concept achter Bar Restaurant Villeneuve. In tien jaar uitgegroeid tot de betere hot spot op de vijfsprong in Maastricht.

Maar waarom hangt die leuke zaak vol oude foto’s met raceauto’s en coureurs?  Nou, de twee bevriende eigenaren, Marcel Hommes en Ron de Heer, noemden hun bar restaurant niet alleen Villeneuve  omdat het nou eenmaal ‘zo sjiek en lekker Frans’ klinkt.

Gilles Villeneuve was  een bekend Canadees autocoureur.  In 1982 op 32-jarige leeftijd verongelukt  op het Belgische Circuit Zolder.  Als jochies van twaalf waren Marcel en Ron erbij toen het gebeurde.  “Villeneuve  is de held uit onze jeugd”, glimlacht Ron. “Een ruige  vent met een enorm charisma.  Van de een op de andere dag verkocht hij zijn huis om een camper met aanhanger en raceauto te kopen.  Hij was het type alles of niets, deed geen concessies. ”

De parallel is snel getrokken. Ook kok Ron en voormalig makelaar Marcel waagden tien jaar geleden de sprong in het diepe om hun jongensdroom – een eigen bar-restaurant – te verwezenlijken.

Marcel:  “Onderaan de St. Pietersberg stond restaurant D’n Observant te koop. Iedereen zei: ‘Begin er niet aan, die vijfsprong is een dooie boel.  Wij zagen het juist wel zitten:  dat mooie hoekpand op die geweldige locatie tussen natuurgebied en stadscentrum in.  Ha-ha, nadat wij open gingen, werd de plek vanzelf springlevend.  In de zomer op het terras waan je jezelf op zo’n Frans dorpspleintje waar van alles en nog wat gebeurt. ”

Villeneuve, zeggen gasten, is als dat authentieke restaurantje waar je in een vreemde stad terecht hoopt te komen.  Voor buurtbewoners voelt het als tweede huiskamer, een warme plek om het weekend in te luiden en doordeweeks even snel te genieten van een aantrekkelijk geprijsd menu.  Marcel: “Wij verwennen onze gasten op de manier zoals wij het zelf lekker en leuk vinden, in een ongedwongen sfeert. Daarmee raken we de goeie snaar.”

Ron: “Het eten is niet ingewikkeld, maar wel gezond, vers en lekker. Denk aan verse tonijn, Catalaanse mosselen en taarten van meester-bakker Michiel.  Onze risotto is een begrip.  De verrassing zit in details.  Nipt tout  Maastricht aan  gin & tonic met een schijfje komkommer zoals het heurt. De mannen van Villeneuve vernieuwen liever met een fris aperitiefbiertje Inedit Dam, naar recept van chef-kok Ferra Adrià van sterrenrestaurant El Bulli.  “Heerlijk na een zondags tochtje op de racefiets”, glundert Marcel.

Een beetje tegendraads zal  Villeneuve altijd blijven. Het 10-jarig jubileum wordt op vrijdag 28 april gevierd met een stevig rock-‘n-roll feest Ba Boum  in de Muziekgieterij.  “Precies zoals wij het zelf leuk vinden.” Wees er snel bij, de kaartverkoop loopt als een trein.

BAR RESTAURANT VILLENEUVE
Observantenweg 2
6212 ER Maastricht
0031 (0)43-3252586
www.barreestaurantvilleneuve.nl

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.