| Chapeau’s favourites

Proef thuis: op z’n Paasbest

Ook dit jaar zal Pasen er weer anders uitzien dan we gewend zijn. Toch blijft culinair genieten tijdens feestdagen boven aan ons lijstje staan, ook in lockdown. En gelukkig snapt de horeca in Limburg dat maar al te goed. Of je nou houdt van uitgebreid brunchen, een avondvullend diner of liever geniet van ‘shared dining’: het aanbod is enorm. Wij delen een selectie topmenuutjes om van deze ‘speciale’ Pasen weer een gastronomisch succes te maken.

Ook met Pasen kun je thuis genieten van de keuken van Rantree. Van 1 t/m 5 april maakt het reguliere Takeaway Menu plaats voor het Rantree Paasmenu. Gedurende deze dagen, dus ook op Paaszondag- en maandag, kan de keuze gemaakt worden uit het Rantree Paasmenu (5 gangen voor 65 euro) of het Rantree VEGALICIOUS menu (4 gangen voor 45 euro/5 gangen voor 55 euro). Daarnaast kan er van 2 t/m 5 april ook nog gekozen worden voor de amusebox, een rijkelijke selectie van culinaire hoogstandjes in kleiner formaat. Samen ruim voldoende als amusediner voor twee (105 euro per 2 personen). Zowel afhalen op locatie als levering tot aan de voordeur behoort tot de mogelijkheden.
Maastricht
Bij restaurant Rozemarijn kun je dit jaar terecht voor een lekkere brunch of een fijn paasdiner. De Paas Box, die te bestellen is op zowel eerste alsook tweede Paasdag 4 en 5 april, bestaat uit 5 gangen voor 65 euro. Voorkeur voor vegetarisch? Die mogelijkheid is er ook voor 62,50 euro. De Paas Box kan op zaterdag 3 en zondag 4 april afgehaald worden bij het restaurant.
Maastricht
Pasen op zijn Frans oftewel ‘’Menu Paques’’. Bij Franse bistro Bouchon d’en Face bereiden ze op eerste Paasdag een 4 gangen menu bestaande uit echte klassiekers. Voor 40 euro per persoon kun je genieten van een uitgebreid Paasdiner met Franse invloeden bij jou thuis.
Maastricht
Een rijkelijk gevulde brunchtafel volledig in Paassfeer? Dan ben je bij Harry’s aan het juiste adres. Een brunch die met zorg is samengesteld uit een ruime selectie van dé klassiekers van Harry’s. Voor 48,50 euro per 2 personen geniet je op zaterdag 3, zondag 4 of maandag 5 april van deze Paasbrunch die afgehaald kan worden in het restaurant aan de Wycker Brugstraat.
Maastricht
Tijdens Pasen thuis genieten van fine dining en regionale wijnen? Met de paasarrangementen van wijnrestaurant Mes Amis ben jij binnen een handomdraai chef in je eigen privé restaurant. Bij Mes Amis kun je van 2 t/m 5 april de keuze maken uit drie menu’s: 4 gangen voor 55 euro, 5 gangen voor 65 euro of 6 gangen voor 75 euro. Daarnaast heeft het restaurant rondom het paasweekend een speciale Paasactie. Tijdens voorgenoemde dagen is het 4 en 5 gangen menu inclusief wijnarrangement voor 2 personen extra voordelig geprijsd. De perfecte kans om te genieten van het Paasmenu in combinatie met bijpassende wijnen. Het menu kan afgehaald worden bij het restaurant maar wil je nou echt zorgeloos genieten dan kun je ervoor kiezen om het menu tot aan de voordeur te laten bezorgen. Bezorging door heel Nederland en Vlaanderen.
Maastricht
Italiaans genieten op culinair niveau doe je met het Paasmenu van ristorante Il Fiore. Keuze uit een 4 of 5 gangen menu bestaande uit diverse Italiaanse specialiteiten van Chef Dino Bagnato. Het menu is gedurende een langere periode, vanaf 31 maart t/m 12 april, te bestellen maar uitermate geschikt voor de Paasdagen gezien het gebruik van typische lente-ingrediënten. Bestellen kan telefonisch of via de mail waarna het menu op een zelfgekozen tijdstip afgehaald kan worden bij het restaurant.
Maastricht
Voor de thuiskok die graag zijn eigen Paasmenu samenstelt is er slagerswinkel en restaurant Onglet. Een ruim assortiment aan charcuterie en gesneden vleeswaren maar daarnaast ook keuze uit speciale Paasproducten, vers vlees, wild en warme gerechten. Via de website vind je de uitgebreide assortimentslijst voor thuis en bestellen kan zowel telefonisch of via de mail, maar let op; geef uiterlijk woensdag 31 maart 14.00 uur je bestelling door. Zo weet je zeker dat de ingrediënten voor jouw Paasmenu op vrijdag 2 of zaterdag 3 april voor je klaarstaan. Liever bestellen vanaf de bank? Onglet@Home is ook rondom en tijdens het paasweekend van donderdag t/m zondag te bestellen via Thuisbezorgd.
Maastricht
Ook restaurant Le Bon Vivant verzorgt tijdens het paasweekend een compleet 5 gangen diner (voor 55 euro) dat eventueel nog uit te breiden is met bijpassende wijnen of een assortiment kazen. Het menu is speciaal samengesteld voor Pasen en is enkel te bestellen voor afhalen of bezorging op 2, 3 en 4 april. Dit vindt plaats tussen 12.00 en 14.00 uur zodat je ruim op tijd klaar bent voor het diner en er ook nog ruimte is voor een mooie Paaswandeling.
Maastricht
Van 3 t/m 5 april kun je bij De Pastory een 4 gangen Paasmenu bestellen met asperges in de hoofdrol. Voor 37,50 euro heb je de keuze uit verschillende vis- of vleesgerechten en een paasdessert dat eventueel nog vervangen kan worden door een mooi kaasassortiment. Een toegankelijk maar smakelijk menu met voor ieder wat wils. Het menu kan gedurende het hele Paasweekend afgehaald worden op een dag naar keuze bij het restaurant in Cadier en Keer.
Cadier en Keer
Ook dit jaar verzorgt Aan de Linde weer een complete Paasbrunch bij jou thuis. Voor 19,50 euro per persoon heb je alle ingrediënten, zowel hartig als zoet, in huis om van jouw Paasbrunch gegarandeerd een succes te maken! De Paasbrunch kan op 4 en 5 april afgehaald worden in Valkenburg of laat deze thuis bezorgen tussen 9.30 en 11.30 uur. Bestellen kan tot uiterlijk woensdag 31 maart.
Valkenburg
Speciaal voor het Paasweekend ontwikkelde Toussaint zijn ‘’Paas knabbel & snabbelbox’’. Een echt feestje; eten wanneer en waar je zin in hebt. Klinkt niet verkeerd toch? De box bestaat uit de toppers van de kaart van De Kantien. Brood, koude en warme gerechtjes en ook de echte zoetekauw kan zijn hart ophalen. Het zit er allemaal in. De box is af te halen op zaterdag 3 en zondag 4 april en beschikbaar vanaf 2 personen (á 32,85 euro per persoon). Haal je de box op op zaterdag of zondag is deze ook prima te gebruiken op maandag, tweede Paasdag.
Kerkrade
‘Not your ordinary’ Paasbrunch vind je bij De Blauwe Dame. Verrassende gerechtjes die samen een mooi geheel vormen om jouw brunchtafel mee te vullen. De box, voor 32,50 per persoon, bevat alle ingrediënten die je nodig hebt voor de perfecte culinaire Paasbrunch maar dan aan je eigen eettafel. De Paasbrunch kan besteld worden t/m donderdag 1 april en is beschikbaar om af te halen op eerste Paasdag, zondag 4 april tussen 10.00 en 12.00 uur.
Hoensbroek
Een feestelijk 4 gangen menu om het Paasweekend thuis extra gezellig te maken. Zo wordt de ‘’Paasbox by De Leuf’’ omschreven. Ook bij De Leuf vinden we verschillende aspergegerechten op het menu aangevuld met een mooi stukje vis en vlees en een tartelette als dessert. Verder is het menu uit te breiden met enkele luxe producten waaronder oesters en kaviaar. Met recht een feestelijke maaltijd te noemen dus! ‘’De Paasbox by De Leuf’’ is beschikbaar op zaterdag 3 en zondag 4 april maar als je deze op zondag ophaalt is deze ook op maandag, tweede Paasdag, nog perfect te gebruiken. Het 4 gangen menu, inclusief amuse, kost 65 euro per persoon.
Ubachsberg
Bij Bistro TWO, het zusje van sterrenrestaurant ONE, kun je van 2 t/m 5 april terecht voor het afhalen van een uitgebreid Paasdiner met verassende, lenteachtige gerechtjes. Bij Bistro TWO werken ze bij voorkeur met duurzame producten van lokale producenten en dat zie je terug in de keuzes voor het Paasmenu. Het menu kost 99 euro voor 2 personen en bestaat uit 4 gangen inclusief amuse en friandises.
Roermond
Crimineel lekker genieten doe je deze Pasen met de speciale Break-Out Boxen van Damianz. Je kunt kiezen uit een bomvolle brunchbox (59,50 euro voor 2 personen) of een uitgebreid 5 gangen diner (95 euro voor 2 personen). Beiden aangevuld met een fles huiswijn en friandises én de mogelijkheid om het Gouden Ei te vinden. Of je nou voor de diner box of de brunch box gaat, het wordt gegarandeerd een vrolijk Pasen. Beiden boxen kunnen zowel op zaterdag 3, zondag 4 of maandag 5 april afgehaald worden tussen 10.00 en 17.00 uur bij het restaurant in Roermond.
Roermond
Ook rondom het Paasweekend staat chef Cederik in de keuken om een heerlijk afhaalmenu te bereiden. Het 5 gangen menu, inclusief amuse en friandises, is verkrijgbaar vanaf 2 t/m 5 april voor 47,50 euro per persoon. Bestellen kan via de mail of door te bellen naar het restaurant. Het menu kan worden opgehaald op voorgenoemde data of thuis bezorgd worden tussen 17.00 en 18.00 uur op vrijdag, zaterdag, zondag en maandag.
Roermond
Met Pasen gastronomisch genieten doe je met de heerlijke gerechten, menu’s en mooie wijnen die het team van Kasteel Eyckholt geselecteerd heeft. Met het Paasmenu creëer je gemakkelijk thuis je eigen restaurant. Het menu (voor 39,50 euro) bestaat uit 4 gangen, waarbij je bij elke gang twee keuzes hebt. Het menu kan naar wens aangevuld worden met bijpassende wijnen voor elke gang. Het Paasdiner is te bestellen vanaf vrijdag 2 t/m maandag 5 april en is enkel beschikbaar voor afhalen. Op eerste Paasdag, zondag 4 april, verzorgt Kasteel Eyckholt daarnaast nog een luxe paasbrunch (voor 24,50 euro) die ook enkel beschikbaar is voor afhaal bij het restaurant.
Roosteren
Met Pasen zijn er bij Restaurant Marrees twee opties. Je kunt kiezen uit een compleet 5 gangen menu (voor 69,50 euro), waarbij asperges tot de een van de hoofdingrediënten behoren. Daarnaast is er de mogelijkheid om een keuze te maken uit een à la carte-selectie, die bestaat uit verschillende gerechten per gang. Als je deze gerechten los bestelt, hebben de porties dezelfde omvang als de gerechten in het menu. De bestelling kan worden afgehaald op vrijdag 2 en zaterdag 3 april tussen 15.00 en 18.00 uur en op zondag 4 april tussen 13.00 en 15.00 uur.
Weert
Voor veel mensen is het begrip ‘shared dining’, oftewel het delen van gerechtjes met elkaar, het toppunt van gezelligheid. L’aperi Vino speelt hier slim op in door tijdens de paasdagen een foodbox voor twee te verzorgen. Bestaande uit zes verschillende gerechtjes in een kleinere portie om zo van het paasweekend een ware culinaire belevenis te maken. De gerechtjes zijn ruim voldoende voor twee personen en de sharing paasbox is verkrijgbaar voor 99,80 euro (voor 2 personen). Verkrijgbaar op 3, 4 en 5 april en zelf af te halen bij het restaurant in Hasselt.
Hasselt
Op eerste Paasdag, 4 april, gaat restaurant Vivendum de samenwerking aan met restaurants in de omgeving via het al jaren bestaande euregionale samenwerkingsproject Crossing Borders. Het 4 gangen Paasdiner inclusief amuse zal beschikbaar zijn voor afhaal tussen 12.00 en 17.00 uur bij Vivendum in Dilsen, Café Sjiek in Maastricht, Restaurant Sofa in Maastricht en Restaurant La Becasse in Aken. De menuprijs is 75 euro. Wie dat wil kan het menu eventueel nog uitbreiden met extra’s als kaviaar en speciaal geselecteerde wijnen. Bestellen kan bij alle vier de restaurants en vervolgens haal je het diner op eerste Paasdag op bij het restaurant waar je het hebt besteld.
Dilsen-Stokkem
Bij NOVO geniet je met Pasen van de New Dining verassingsbox. De box bestaat uit 5 gangen, waarvan de inhoud dus niet vooraf bekend is. Het idee erachter is dat de chef het voor 70 procent bereidt en dat de mensen het thuis op eenvoudige wijze kunnen afmaken. De NOVO Paasbox is de 25ste jubilieumbox van het afhaalconcept van NOVO en daarom pakt de chef extra groot uit. De boxen van NOVO zijn altijd erg populair, dus helaas is de Paasbox dan ook al volledig uitverkocht. Mocht je op een later moment een keer een box willen bestellen bij het restaurant is dit zeker een aanrader!
Maastricht

De top in een overzicht

Blijf op de hoogte!

Instagram
LinkedIn
YouTube

Deel dit artikel:

Lees meer over: , ,

Ook interessant

Menu