Home > Business > Zakelijk Maastricht maakt zich op voor Bassinario 2022

Zakelijk Maastricht maakt zich op voor Bassinario 2022

Na twee afgelastingen in verband met de coronacrisis wordt op donderdag 16 juni in ‘t Bassin in Maastricht de 19de editie van het Bassinario gehouden. Het evenement, dat volgens traditie plaatsvindt op de sfeervol aangeklede kades van de Maastrichtse binnenhaven, is in normale jaren goed voor tussen de 700 en 800 bezoekers. Onder het genot van een hapje en een drankje wisselen ze in alle ontspannenheid de laatste nieuwtjes uit.

Ook op zakelijk gebied wordt er vaak nog even snel wat geregeld. ,,Net zoals het Preuvenmint voor veel Maastrichtenaren het eerste netwerkevenement van na de zomervakantie is, is Bassinario vaak het laatste moment om elkaar even gesproken te hebben voordat iedereen met vakantie gaat, zegt Romain Wijckmans namens Ronde Tafel 179 Maastricht-Charlemagne, de serviceclub die het culinaire evenement elk jaar voorbereidt en in goede banen leidt.

Iedereen heeft er weer zin in, zo is inmiddels gebleken. ,,De tekenen zijn meer dan positief. We zijn dit jaar extra vroeg geweest met het benaderen van onze vaste sponsors. Ze doen allemaal weer mee. We hebben zelfs een aantal nieuwe sponsors weten te vinden. Als het publiek nu ook weer massaal komt, zijn we als organisatie dik tevreden.”

Net zoals met de opbrengst van het Preuvenemint die elk jaar opnieuw een aantal lokale goede doelen steunen, brengt het Bassinario bij elke editie geld in het laadje om iets bijzonder voor elkaar te krijgen voor een bepaalde groep kinderen in en rond Maastricht. Het hoofddoel van Bassinario 2022 is de kinderafdeling van Maastricht UMC+. Op deze afdeling komen zieke kinderen in de leeftijd van 0 tot 18 jaar om gespecialiseerde zorg te ondergaan. Veel van deze kinderen en jongeren verblijven er voor langere tijd.

,,De medewerkers van de kinderafdeling doen er, elke dag opnieuw, alles aan om het verblijf voor de kinderen zo aangenaam mogelijk te maken en ze ook de nodige afleiding te bieden”, aldus Wijckmans. ,,Helaas zijn de middelen daarvoor beperkt, omdat bijna al het geld opgaat aan de zorg. Wij hebben met de medewerkers gesproken, en zij hebben ons te kennen gegeven dat ze hun afdeling graag willen moderniseren en laten voorzien van een interactieve speelwand. De kinderen op de afdeling kunnen op die manier even ontspannen en vergeten dat ze ziek zijn. Door de opbrengst van Bassinario 2022 kan die wens deels worden gerealiseerd.”

Het thema van de avond, die om 19 uur begint en om 23 uur is afgelopen is ‘Cirque du Bassin’. Wat het precies inhoudt wil Romain Wijckmans liever nog even niet verklappen, laat hij weten. ,,Het verassingselement is elk jaar opnieuw een belangrijk onderdeel van de avond. Maar bij het woord ‘circus’ kan iedereen zich natuurlijk wel het nodige voorstellen.”

Kijk voor alle informatie en kaartverkoop op https://www.bassinario.nl/

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu