Home > Business > Wiertz Company ontwikkelt online werkplatform Mister Watson

Wiertz Company ontwikkelt online werkplatform Mister Watson

Uitzendorganisatie Wiertz Company investeert fors in de ontwikkeling van een digitaal platform voor de bemiddeling van vraag en aanbod op de arbeidsmarkt. Het online werkplatform, dat de naam Mister Watson heeft gekregen, is in feite de eigentijdse, online variant van het reguliere uitzendbureau, aldus Roger Holtus, CEO Wiertz Company. ,,Wij komen daarmee tegemoet aan de steeds groter wordende vraag naar flexibiliteit en digitalisering, zowel bij opdrachtgevers als bij werknemers.”

Mister Watson wordt ontwikkeld door Wiertz Digital Solutions. Het systeem, dat in de loop van april wordt gelanceerd, maakt deel uit van de groeistrategie van Wiertz Company. Speerpunten van deze strategie zijn onder andere de uitrol van nieuwe vestigingen op economische knooppunten in het hele land en digitalisering van de dienstverlening.

Mister Watson fungeert als een ‘self service’-platform waarbij opdrachtgevers hun opdrachten plaatsen en werknemers direct solliciteren middels hun profiel. Zodra er een match is faciliteert het platform de contractuele afhandeling, de urenverwerking en het uitbetalen van het salaris. Geheel conform cao. De kwaliteit van het platform wordt gewaarborgd door een ratingsysteem, waarbij zowel opdrachtgevers als werknemers elkaar beoordelen.

In tegenstelling tot de werkplatformen die zzp’ers bemiddelen, kiest Wiertz Company voor het uitzendmodel. ,,Het uitzendmodel is nog steeds onbetwist de meest flexibele en verantwoorde personeelsoplossing met maximale sociale zekerheid voor de medewerkers. Met name dat laatste vinden wij uitermate belangrijk”, aldus Holtus.

Bang voor interne concurrentie is Holtus niet. ,,Mister Watson vormt een aanvulling op onze reeds bestaande Solutions. We richten ons op een andere, veelal jongere doelgroep dan met bijvoorbeeld Wiertz Flex Solutions. Bovendien bestaat het werkaanbod van Mister Watson uit relatief eenvoudige werkzaamheden, die meestal van kortere duur zijn.”

De interesse vanuit de markt is groot, zo is inmiddels duidelijk. De afgelopen maanden is Mister Watson gepresenteerd bij een groot aantal bedrijven. ,,Met name bedrijven in de horeca, de vrijetijd sector, schoonmaak en logistiek tonen interesse en zien Mister Watson als extra instroomkanaal voor met name de piekmomenten”, aldus Holtus.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

pre order: Mister Michelin WERNER LOENS legt het masker af

Dé man achter de Michelinsterren in België, Nederland en Luxemburg, voor het allereerst voor de camera. Dit voorjaar exclusief in Chapeau!

pre order hier!