Home > Business > Volta Limburg stapt in persoonlijke veiligheid

Volta Limburg stapt in persoonlijke veiligheid

Volta Limburg stapt met Safetycare in de wereld van persoonlijke beveiliging. Een gloednieuw systeem dat direct de hulpverlening alarmeert in geval van nood. Ideaal voor ouderen, maar ook voor kinderen, hulpverleners en werknemers in bedreigende situaties.

Elke vijf minuten valt in Nederland een 65-plusser. Elke dag overlijden negen van hen, vaak omdat ze niet op tijd gevonden worden. „Mijn vader gaat dat niet gebeuren,” zegt Jo Houbiers, productmanager bij Volta Limburg. „Hij is 93 jaar inmiddels en zoals zoveel ouderen kwetsbaar. Als hij valt of op het knopje van de Safetycare-zender drukt, dan krijgen mijn broer, zus en ik een signaal op onze mobiele telefoon. We kunnen zien waar hij zich op dat moment bevindt en met hem spreken, om zo nodig meteen in actie te komen. Dat geeft zo’n gerust gevoel.”

Alarmapparaat met valdetectie
Jo Houbiers laat zijn enthousiasme de vrije loop als hij het volledig in Limburg ontwikkelde en geproduceerde systeem uitlegt. „Onvergelijkbaar met bestaande systemen. We kennen de alarmknoppen die mensen om hun nek hangen, maar die hebben maar een beperkt bereik. Er zijn ook mobiele telefoons met alarmfunctie, echter die heb je niet altijd bij de hand en als je een beroerte krijgt zul je die ook niet gebruiken. Safetycare werkt door de ingebouwde antennes in heel Europa en is het enige systeem waarbij valdetectie is aangevuld met een bewegingsignalering.”Volta Limburg, bekend van warmtesystemen en zonnepanelen, biedt abonnementen op twee types aan. Allereerst het kastje met de alarmknop waarmee de gebruiker de vooraf vastgelegde hulpverlener alarmeert. „Je kunt zelf vier hulpverleners programmeren. Je kinderen, je buren, je ouders, wie je wilt. Je hoeft dus niet een abonnement bij een zorgverlener of alarmcentrale te nemen. Kun je niet meer praten door een ongeluk of val, dan weten de ontvangers door de unieke valdetectie dat er echt iets mis is en kunnen ze 112 inschakelen. Het apparaat is niet alleen geschikt voor ouderen, maar ook voor bijvoorbeeld monteurs die alleen werken en kunnen vallen.”

Alarmapp met drukker
Het tweede type is een app op je smartphone, waaraan tevens via Bluetooth een losse alarmdrukker gekoppeld is. „Deze is meer bedoeld voor kinderen en jongeren die in geval van nood alarm willen slaan. We denken ook dat hulpverleners die te maken krijgen met agressieve patiënten door de Safetycare veiliger kunnen werken.”De Safetycare is helemaal klaar voor de toekomst, weet Jo Houbiers. „Alarmering is nog maar het begin. Nu al kun je kiezen voor gebiedsafbakening (dwaaldetectie) en koppeling met randapparatuur zoals rookmelders. Maar ook voor tracking&tracing, koppeling met domoticasystemen, electrische sloten, rookmelders, enzovoort. Een prachtig voorbeeld van The Internet of Things waarin apparaten met elkaar verbonden zijn. Voor Volta Limburg een mooie uitbreiding van de dienstverlening.”

Kijk voor meer informatie en een introductieaanbieding op:
www.voltalimburg.nl/safetycare

_____________________

Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra’s -> meer info <

 

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu