Home > Business > VOKA viert twintig jaar Maasmechelen Village

VOKA viert twintig jaar Maasmechelen Village

VOKA – Kamer van Koophandel Limburg, heeft uitvoerig stilgestaan bij het 20-jarig bestaan van Maasmechelen Village. Twintig Limburgse bedrijven werden uitgenodigd voor een exclusieve receptie in ‘Het Paviljoen’. VOKA-adviseur Philippe Reyners drukte – mede namens gedeputeerde van economie Tom Vandeput – zijn erkenning uit voor de verdiensten van het succesvolle merkendorp, dat de afgelopen twintig jaar flink heeft bijgedragen aan de groei van de welvaart in de regio. 

Het in 2001 geopende outletcentrum, onderdeel van het Britse bedrijf Value Retail Plc, is intussen sterk verankerd in het Maasland. In de in totaal tachtig winkels werken 880 mensen. Maasmechelen Village was de eerste herstructurering in het mijngebied van de investeringsmaatschappij LRM.  In 2019 was het retailpark goed voor een jaaromzet van meer dan 200 miljoen euro. Hoewel het aantal bezoekers als gevolg van de coronacrisis aanzienlijk kelderde, leidde dat niet tot negatieve resultaten, integendeel. Klanten kochten vaak twee tot drie keer zoveel als anders. 

In Maasmechelen Village kijken ze intussen erg uit naar de komst van Spartacus 2, de trambus van Hasselt naar Maasmechelen met, met een halte voor de deur. De nieuwe verbinding én het goede toeristisch bedieningsgebied van Terhills, de hoofdtoegangspoort van het Nationaal Park Hoge Kempen, moeten ervoor zorgen dat het merkendorp ook de komende jaren de wind in de zeilen houdt.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.