Home > Business > Vier Limburgse Vastgoed Awards uitgereikt door Voka– KvK Limburg

Vier Limburgse Vastgoed Awards uitgereikt door Voka– KvK Limburg

In Heusden-Zolder zijn donderdag voor het eerst de Belgisch-Limburgse Vastgoed Awards uitgereikt. De Belgisch-Limburgse Kamer van Koophandel en haar Commmunity Vastgoed beloonde daarmee inspirerende vastgoedprojecten in de regio.

De jury bekroonde het project ‘Terhills’ in Dilsen-Stokkem met de Sustainability Award. De jury noemt de totstandkoming ervan ‘een toonbeeld van innovatie en duurzaamheid’. En schrijft : ‘De kracht van een vastgoedproject zit hem in de combinatie van visie, proces en model’.

De Awards kennen verder drie categorieën: Residentieel Vastgoed, Publiek Vastgoed en Bedrijfsvastgoed. Daarbinnen waren telkens drie projecten genomineerd. Uit alle genomineerden samen koos de jury op basis van criteria als innovatie, architectuur, ecologie, nieuwe bouwtechnieken en inpassing in de omgeving, uiteindelijk één winnaar per categorie.

Woonzorgproject Angelahof in Diepenbeek won in de categorie Residentieel Vastgoed. Een 19e eeuws klooster is daar succesvol omgevormd tot woonzorgcentrum met 44 kamers en 46 assistentiewoningen. De Award in de categorie Bedrijfsvastgoed ging naar de herontwikkeling van een oude, grote logistieke site tot bedrijvenpark voor het midden en kleinbedrijf. Naar Stedelijk Administratief Centrum Beringen ging de Publiek Vastgoed troffee van Voka-Kvk Limburg. De jury roemde het project om de zeer moedige keuze om als kleine stad een nieuw stadskantoor te integreren in een totaal ontwikkelingsplan en om daarbij een enorm innovatieve kijk op de hedendaagse dienstverlening van een lokale overheid aan de dag te leggen.

show auteur

Auteur: Kris Németh

Enthousiast promotor euregionale kunst en cultuur

Kris Németh

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.