Home > Branded content > VEZA Vastgoed verbindt

VEZA Vastgoed verbindt

Op de elfde van de elfde 2011 hebben Jano Schoenmakers en Marco Closset VEZA opgericht. Hoewel niet bewust voor deze ‘carnavaleske’ datum is gekozen, worden humor en plezier op de werkvloer binnen VEZA wel als belangrijk ervaren. VEZA staat in de Slavische taal voor ‘verbinding’ en dit is hetgeen VEZA wil uitdragen: het verbinden van partijen om samen een succesvol vastgoedproject te realiseren of het rendement van een vastgoedportefeuille te optimaliseren. Anno 2018 is er van een seven years itch bepaald geen sprake. VEZA maakte onlangs zelfs de verbindingsslag met buurland België.

Wat VEZA doet, is niet eenvoudig in één regel te vangen, zo zeggen jullie zelf. Hoezo?
„Het ontwikkelen, managen en het beheren van vastgoed wordt in de praktijk nog wel eens onderschat. In de ontwikkeling van een nieuw project is het voordat je start met de uitwerking belangrijk de haalbaarheid financieel, functioneel en technisch te onderzoeken. Als vastgoedadviseur begint onze dienstverlening juist in die voorfase in nauwe samenwerking met de opdrachtgever en architect. Zo heeft een traditionele projectmanager de opdracht om binnen duidelijk afgebakende kaders – budget, tijd, eisen − het project te realiseren. Wij gaan nog een stap verder en ondersteunen de opdrachtgever bij het behalen van operationele, tactische en strategische doelstellingen.”

Dat is dus wat VEZA precies doet?
„Onder andere ja! VEZA biedt een breed scala van diensten aan. Wij werken aan de haalbaarheidsstudie, brengen de financiële, functionele en technische mogelijkheden van een locatie in kaart en adviseren dan over de volgende stap. Indien gewenst stellen we een projectteam samen en nemen we een heel traject van initiatief tot en met de oplevering voor onze rekening. De ervaring leert dat dit een kostenbesparing met zich meebrengt en de opdrachtgever zich bovenal kan focussen op zijn corebusiness. Naast deze gedelegeerde projectontwikkeling houden wij ons binnen VEZA ook meer en meer bezig met de strategie van grote vastgoedportefeuilles: we stellen een strategie en een lange termijn vastgoedplanning op en adviseren daarbij in renovatie, herontwikkeling, leegstandsontwikkeling, nieuwbouw en het afstoten of aankopen van onroerend goed.”

Wie is die investeerder of ondernemer voor wie jullie werken?
„Dat zijn ondernemers voor wie investeren in vastgoed niet tot de dagelijkse bezigheid behoort en die daarbij gefaciliteerd willen worden. Daarnaast ook beleggers en ondernemingen die juist wel een achtergrond in het vastgoed hebben en gebruik willen maken van ons specialisme.”

Welk project vertegenwoordigt volgens jullie het beste waar VEZA voor staat?
„Wij hebben zoveel mooie projecten! Naast onze expertise in het maatschappelijke vastgoed zoals zorg en onderwijs verzorgen wij bijvoorbeeld het financieel beheer van een deel van het vastgoed op het ‘Strijp S’-terrein voor een samenwerkingsverband van de gemeente Eindhoven. In opdracht van de gemeente Onderbanken en IBA Parkstad zijn we als procesleider betrokken bij de conceptontwikkeling van het revitaliseren van het terrein rondom de zweefvliegclub. Wij adviseren een Europese verhuurorganisatie en enkele zorginstellingen in de te nemen stappen op het gebied van preventief onderhoud van de vastgoedobjecten. In opdracht van een sterren-chef starten wij momenteel met de bouwbegeleiding bij zijn plannen om een boerderij in het Heuvelland om te bouwen tot een restaurant op topniveau. Schitterend, deze passie van ondernemers en dat wij als VEZA een bijdrage mogen leveren om dromen werkelijkheid te laten worden.”

VEZA Vastgoed is tegenwoordig ook in België te vinden. Wat zijn jullie plannen daar?
„Samen met onze compagnon Tom Segers gaan we vanuit ons kantoor in Hasselt portefeuille advies, gedelegeerde projectontwikkeling en projectmanagement aanbieden. Ook hier houden wij ons bezig met het vormgeven van een ontwikkelproces om te komen tot de realisatie van een project. Wacht kansen niet af, creëer ze samen!”


Van links naar rechts:
Marco Closset (1971), Tom Segers (1980) en Jano Schoenmakers (1985)

VEZA Vastgoed
Echt (NL)
www.vezavastgoed.nl
Hasselt (BE)
www.vezavastgoed.be

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu