Home > Business > Verversing op TEFAF Maastricht 2019

Verversing op TEFAF Maastricht 2019

Auteur: Jo Cortenraedt

Op TEFAF Maastricht volgend jaar maart zullen met name in de moderne sectie een aantal internationale topgaleries te zien zijn die nog niet eerder of al lang niet aan deze beurs hebben deelgenomen. Dat heeft vooral te maken met het feit dat het de TEFAF-organisatie gelukt is om afgelopen mei zowat alle topgaleries in moderne kunst op de TEFAF New York Spring te krijgen.

Dat is hen zo goed bevallen, dat een aantal van hen nu ook bereid zijn om deel te nemen in Maastricht. De aanmeldingen voor Maastricht 2019 zijn onverwacht hoog, vernemen wij in TEFAF-kringen. En dat terwijl er al een wachtlijst was. Dus het is meer dringen dan ooit om een plekje in het MECC te krijgen.

 

De TEFAF-organisatie, tegenwoordig onder leiding van voorzitter Nanne Dekking en CEO Patrick van Maris, heeft nooit onder stoelen of banken gestoken dat de ambitie is om de beurzen steeds verder te verbeteren en het peil alsmaar te verhogen, omdat je alleen op die manier de koppositie in deze zwaar concurrerende wereld kunt vasthouden. En hoewel al vele topgaleries elk jaar naar Maastricht komen, ontbraken er met name in de sectie modern toch nog een aantal toonaangevende huizen.

Als er in de absolute top nieuwe galeries bij komen, dan heeft dat automatisch tot consequentie dat een aantal van de reeds langer deelnemende galeries plaats moeten ruimen, want er is maar plek voor 270 stands. Dat zijn er al heel veel, want in New York is er maar plaats voor 90 galeries. Deelname wordt bepaald door de verschillende secties binnen de TEFAF-organisatie, waarbij met experts op elk terrein wordt gewerkt. Daarbij gelden sinds kort aangescherpte selectieprocedures. Zij bepalen uiteindelijk wie wordt toegelaten.

Naar verluidt heeft een aantal van hen dezer dagen bericht gekregen van TEFAF dat er voor hen geen plek is volgend jaar op de beurs in MECC Maastricht. Het zou onder meer gaan om de Amsterdamse galeries Rueb en Delaive, om de Haagse kunsthandelaar Ivo Bouwman en de Brusselse galerie Keitelman. Dat zij niet blij zijn met de droevige tijding is geen verrassing. Bouwman presenteerde vorig jaar nog een schilderij van Van Gogh op de beurs in Maastricht. Maar ongetwijfeld kijkt de selectiecommissie naar de gehele collectie die getoond wordt.

 

In oktober maakt TEFAF de definitieve lijst bekend voor de beurs volgend jaar maart in Maastricht.

________________

Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu