Home > Branded content > Verliefd op Kasteel de Hoogenweerth

Verliefd op Kasteel de Hoogenweerth

Auteur: Maarten van Laarhoven

Met een gulle lach wandelt hotelondernemer Martin Hendricks de Kapelzaal van Kasteel de Hoogenweerth binnen. „Het eerste huwelijk van 2020 is geboekt en ook 2019 loopt lekker,” stelt hij tevreden vast.

Kasteel de Hoogenweerth, gelegen aan het uiterste randje van Maastricht, staat te boek als een van de mooiste en meest tot de verbeelding sprekende trouwlocaties van Nederland. De invloedrijke website Toptrouwlocaties.nl waardeert het uit 1444 daterende jachtslot met zijn directe ligging aan de Maas met het cijfer 9,4, waarmee De Hoogenweerth zich de beste trouwlocatie van Limburg mag noemen.

Black Label
„Maar toch willen we nóg beter en nóg exclusiever worden,” aldus Hendricks, die met zijn onlangs opgerichte nieuwe onderneming Black Label Hotels grootse plannen heeft. Niet alleen met betrekking tot Kasteel de Hoogenweerth, maar ook met het door Wyckerveste ontwikkelde nieuwe wielerhotel met 64 kamers in Valkenburg, dat binnenkort eveneens van start gaat onder de merknaam Black Label Hotels.

„Op Kasteel de Hoogenweerth gaat de komende maanden veel veranderen,” aldus de jonge ondernemer. „Er komt een fikse verbouwing, waarbij de Kapelzaal met respect voor de historie volledig wordt gemoderniseerd.” Het terras wordt uitgebreid en aangepast, waar-door gasten nog meer het gevoel krijgen dat ze − ver weg van alle drukte − heerlijk aan het water zitten. „Nergens kom je dichter bij de Maas dan hier.”

Winterbruiloft
Op Kasteel de Hoogenweerth is bijna alles mogelijk, benadrukt Hendricks. „Wij verkopen een droom en maken die droom ook waar. We kunnen vrijwel alles, omdat dit een privé-locatie is.”

Als onderdeel van Black Label Hotels zal Kasteel de Hoogenweerth zich ook meer gaan richten op trouwerijen buiten het traditionele bruidsseizoen. „Dit is de plek bij uitstek om te laten zien dat een winterbruiloft ook heel mooi kan zijn. Met binnen een heerlijk knetterend haardvuur, terwijl het buiten donker is en sfeervolle vuurkorven de parkachtige omgeving van het kasteel tot een sprookjesachtig en feeëriek geheel maken.”

Exclusiviteit
Behalve voor romantische huwelijken, waar Kasteel de Hoogenweerth bekend om staat, is het schitterend gelegen kasteel aan de Maas ook de uitgelezen locatie voor zakelijke bijeenkomsten. „De exclusiviteit die we garanderen, de prachtige ruimtes en de heerlijke tuinen; het draagt allemaal bij aan het feit dat we ook de gedroomde locatie zijn voor allerlei zakelijke bijeenkomsten. Van een managementoverleg dat in alle rust kan plaatsvinden tot een groot bedrijfsfeest met wel tweeduizend gasten. Het kan allemaal geregeld worden.”

Kasteel de Hoogenweerth
kasteeldehoogenweerth.nl

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.