Home > Business > Vebego uitgeroepen tot Familiebedrijf van het Jaar 2022

Vebego uitgeroepen tot Familiebedrijf van het Jaar 2022

Familiebedrijf Vebego uit Voerendaal is uitgeroepen tot ‘Familiebedrijf van het Jaar 2022’. In het AFAS Theater in Leusden ontving bestuursvoorzitter Ton Goedmakers van het grootste familiebedrijf van Limburg gisteren de ‘Familiebedrijven Award 2022’ uit handen van Jacco Vonhof, voorzitter van MKB Nederland.

Het in 1943 opgerichte Vebego (Verenigde Bedrijven Goedmakers) telt op dit moment 42.191 medewerkers in de facilitaire dienstverlening en de zorg. Zij zijn actief bij klanten in België, Duitsland, Nederland, Oostenrijk en Zwitserland. Een van de bekende ‘merken’ van Vebego is HAGO. Dit bedrijf is voornamelijk actief in de zorg. Vebego Airport Services neemt belangrijke posities in op onder meer de luchthavens Schiphol en Brussel Zaventem.

De ‘Familiebedrijven Award’ werd dit jaar voor de achtste keer uitgereikt. De andere finalisten waren Jan Linders, KlokHolding en Koninklijke Otolift.

Ondernemer John Fentener van Vlissingen richtte in 2012 de Stichting Familie Onderneming op om meer aandacht te vragen voor het belang van familiebedrijven voor de Nederlandse economie. De stichting looft daartoe de Familiebedrijven Award uit aan een Nederlands familiebedrijf dat op diverse punten uitblinkt.

Volgens de jury is Vebego het toonbeeld voor succesvolle opvolging binnen familiebedrijven. ,,Innovatie staat binnen dit familiebedrijf hoog op de agenda: in de kleinste details wordt gezocht naar snellere en nog slimmere oplossingen.”

De jury noemde het verder bewonderingswaardig dat Vebego in staat is om medewerkers voor lange tijd aan zich te binden. ,,De passie voor de medewerkers is de rode draad bij dit familiebedrijf: ze maken zich hard voor een inclusieve samenleving met betekenisvol werk voor iedereen.”

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.