Home > Business > Vebego komt goed uit turbulent jaar

Vebego komt goed uit turbulent jaar

Het Limburgse bedrijf Vebego meldt positieve resultaten over het jaar 2022, ondanks dat gesproken wordt van een turbulent jaar. 

De omzet van Vebego steeg naar een recordhoogte van  € 1.371 miljoen (2021: € 1.052 miljoen). De stijging komt, naast autonome groei, vooral door de overname van het Duitse bedrijf hectas, de grootste aankoop van Vebego in de geschiedenis. 

De winst kwam uit op € 10,6 miljoen (2021: € 28,3 miljoen). Het lagere resultaat had te maken met investeringen om Vebego toekomstbestendig te maken zoals de vorming van het nieuwe schoonmaakbedrijf, het nieuwe groenbedrijf en een shared service & expertise- bedrijf in Nederland. In Duitsland is een grote inspanning geleverd om het geacquireerde hectas en het bestaande Servico te integreren in Vebego Facility Services Deutschland. Daarnaast hadden de grote stijgingen in energie- en materiaalkosten een drukkend effect op de nettowinst.

Ook kampte het bedrijf in Nederland vooral in de zorgsector met relatief veel verzuim en verloop van personeel. 

CEO Ton Goedmakers kijkt toch positief terug op 2022. „Het was een dynamisch jaar, onder meer vanwege de onrust in de wereld, maar dankzij de inzet van al onze mensen zijn we daar goed uitgekomen. Ook in 2023 rekenen we weer op gezonde groei. We gaan hierbij nog meer kijken naar wat ons verbindt: betekenisvolle banen creëren. 2023 is ook het jaar waarin we stilstaan bij ons 80-jarig jubileum en waarin de Nederlandse bedrijven nog een jaar lang kunnen genieten van de titel Familiebedrijf van het Jaar.” 

Met bijna 40.000 werknemers België, Duitsland, Nederland, Zwitserland, Liechtenstein en Oostenrijk is Vebego verreweg het grootste bedrijf van Limburg en een van de grootste bedrijven met hoofdzetel in Nederland. 

Links Jacco Vonhof, voorzitter van MKB Nederland en rechts Ton Goedmakers.

show auteur

Auteur: Jo Cortenraedt

Hoofdredacteur, uitgever en allround journalist

Jo Cortenraedt

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.