Home > Business > Van Melick Groep breidt fors uit

Van Melick Groep breidt fors uit

De Limburgse cateraar Van Melick Groep breidt haar activiteiten fors uit met de overname van Kasteel de Hoogenweerth (inclusief de Hoogenweerth Suites), de culinaire invulling van La Caverne Geulhem en een partnerschap met Black Label Hotels, een hotelgroep met locaties in Valkenburg en Sittard. De nieuwe ontwikkelingen zijn voor Van Melick een aanvulling op de al bestaande eigen locaties (Kasteel Hoensbroek, Rodahal Kerkrade en Schouwburg De Domijnen in Sittard) en de event-verzorging op overige locaties. Van Melick zegt met deze stappen een gezonde ambitie te willen laten zien. Het bedrijf verwacht een aanzienlijke omzetstijging.

Van Melick, met op dit moment de vierde generatie aan het roer, behoort al jaren tot de top van cateraars in het land. Daarnaast is het bedrijf ook thuis in creatieve concepten en events. ,,De strategie van Van Melick is om door middel van autonome groei en overnames de beste partner voor events en catering in de Euregio te worden, waarbij we onze klanten totaal ontzorgen. Dit is daarin een grote stap en we zijn er heel blij mee”, zegt directeur Jorrit van Melick.

Met de overname van Kasteel de Hoogenweerth en de Hoogenweerth Suites heeft Van Melick een mooie kans om zichzelf op de kaart te zetten in de culinaire provinciehoofdstad Maastricht, aldus Van Melick. Kasteel de Hoogenweerth is al meerder jaren uitgeroepen tot beste trouwlocatie van Limburg en met de ervaring en het netwerk in catering denkt Van Melick die positie verder te kunnen verstevigen.”

Voor Black Label Hotels gaat het eveneens om een logische ontwikkeling, zegt directeur Martin Hendricks. ,,Kasteel de Hoogenweerth – in 2020 voor het derde achtereenvolgende jaar uitgeroepen tot ‘Beste trouwlocatie van Limburg’ – past helaas niet langer in de strategie van Black Label Hotels. Onze twee grootste hotels – Hotel Merici aan de Oude Markt in Sittard en het DoubleTree bij Hilton Sittard, dat rond de jaarwisseling de deuren opent – omvatten straks elk negentig kamers. Black Label Hotel Valkenburg telt er vijfenzestig. Wat dus van een geheel andere orde is dan Kasteel de Hoogenweerth, dat slechts 12 suites heeft en voor het overgrote deel draait op het organiseren van evenementen. Wij vonden het een goed moment om het stokje per 1 maart over te dragen aan de specialisten van Van Melick.”

Kasteel de Hoogenweerth is dan de eerste eigen locatie van Van Melick in Maastricht. Voor het familiebedrijf betekent de nieuwe stap een aanzienlijke versterking in de Limburgse hoofdstad naast de partnership met het MECC. Black Label Hotels blijft Van Melick overigens technische en logistieke ondersteuning bieden als het gaat reserveringen en backoffice van de suites.

Het exclusieve partnerschap met Black Label Hotels houdt in dat Van Melick de complete verzorging van events in de hotels voor zijn rekening neemt. Martin Hendricks van Black Label Hotels: ,,Wij zochten een professionele partner voor onze event-catering, zodat wij ons kunnen richten op onze hotels. Van Melick is in de euregio de meest professionele partij in catering en daarmee de ideale partner om onze locaties, die groeien in aantal en in kwaliteit, te voorzien van catering op het hoogste niveau.”

Twee jonge ondernemers kruisen elkaars pad op een gunstig moment en kiezen ervoor om waar mogelijk elkaar te versterken, zo laten ze weten. Black Label Hotels, onder meer eigenaar van het volop in ontwikkeling zijnde DoubleTree by Hilton Sittard (het eerste Hilton-hotel in Limburg), richt zich met louter vier- en vijfsterrenhotels op de bovenkant van de hotelmarkt. Van Melick Groep gaat verder met waar ze groot mee is geworden, om nu nog verder te groeien. Jorrit van Melick: ,,We verzorgen alles, van uitnodiging, entertainment en uiteraard de op maat verzorgde culinaire invulling van je evenement. Onze opdrachtgevers hoeven alleen maar zelf mee te genieten met hun gasten.”

 

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.