Home > Business > Valkenburgse horeca luidt ‘positief’ de noodklok: geef ons een datum!

Valkenburgse horeca luidt ‘positief’ de noodklok: geef ons een datum!

De Valkenburgse horeca heeft alle begrip voor de beperkende overheidsmaatregelen, maar ze moeten niet te lang meer duren. Anders is het snel gedaan met het beeld van Valkenburg als vrolijk, zorgeloos vakantieparadijs. Dat is de ondertoon van een videoboodschap – ‘een optimistisch signaal met een zorgelijke ondertoon’ – die momenteel op internet circuleert en daar massaal gedeeld wordt.

,,Vakantiegevoel, dat krijg je als je Valkenburg binnenrijdt. Heuvels, attracties, winkels en heel veel horeca. Valkenburg is horeca”, zegt een voice-over waarin we de stem van de Valkenburgse crisiscommunicatieadviseur Paul ’t Lam herkennen.

De video toont beelden van mensen op Valkenburgse terrasjes, die volledig coronaproof, dus op ruime afstand van het elkaar, van het leven genieten. De feestelijke, kleurrijke beelden – die vergezeld gaan van het iconische Italiaanse partizanenstrijdlied Bella Ciao! – maken plotseling plaats voor somber zwart-wit: lege straten met noodklokgelui dat de naderende dood van de plaatselijke horeca aankondigt.

De voice-over benadrukt nog eens dat er in de Valkenburgse horeca alle begrip is voor de maatregelen, maar dat ze wel ingrijpend zijn. ,,Het glas is inmiddels half leeg en de bodem is in zicht. Dat moet niet te lang duren, anders wordt dit spookbeeld (borden die aangeven dat zaken te koop staan, red.) werkelijkheid. Bij ons, bij de winkels en bij de attracties. Wij midden onze gasten en zij missen ons. Maar ondanks alles blijven wij positief, want er komen betere tijden.  Wij hebben laten zien dat we klaar zijn voor de nieuwe werkelijkheid. Geef ons duidelijkheid; geef ons een datum.  Dan komt het vakantiegevoel snel weer terug.”

 

Om deze video te kunnen bekijken moet je de statistics, marketing cookies accepteren.
show auteur

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu