Home > Business > Vakbeurs UTECH levert Maastricht miljoenen op

Vakbeurs UTECH levert Maastricht miljoenen op

Auteur: Maarten van Laarhoven

UTECH Europe, de driedaagse beurs op het gebied van de kunststof polyurethaan die eind mei wordt gehouden in MECC Maastricht, levert de regio Maastricht veel geld op. De verwachte 6500 bezoekers – afkomstig uit de hele wereld – spenderen alleen al 6,2 miljoen euro aan hotelovernachtingen, maaltijden en vervoer. Daarnaast laten ze per persoon ook nog eens paar honderd euro achter in diverse winkels. Ook  de gemeente Maastricht wordt er flink wijzer van: UTECH Europe levert de stad een dikke 112.000 euro aan toeristenbelasting op, zo heeft MECC Maastricht berekend.

,,De driedaagse beurs UTECH is voor de stad en regio een belangrijke beurs en heeft veel financiële impact”, bevestigt woordvoerster Eefje Perey van MECC Maastricht. ,,Daarnaast is de organisatie Amerikaans, wat weer goed is voor de internationale zichtbaarheid van de stad en MECC Maastricht in het bijzonder.”

Polyurethaan, de stof waar tijdens UTECH Europe alles om draait, is een rubberachtige kunststof die gebruikt wordt in talloze producten, waaronder auto-onderdelen, kleding en schoenen, maar ook in de ruimtevaart, de bouw, de offshore, de medische wereld en de gespecialiseerde chirurgie.   

UTECH Europe is behalve een beurs ook een conferentie. Het evenement biedt materiaalspecialisten uit de hele wereld de gelegenheid kennis te nemen van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van polyurethaantechnologie, inclusief de nieuwste producten, samenstellingen en machines.

Voor UTECH Europe zijn inmiddels 100 exposanten bevestigd, inclusief wereldspelers als BASF, Covestro (onderdeel van Bayer AG), Dow Europe, Evonik, Huntsman, de Spaanse olie- en gasmaatschappij Repsol  en Wanhua Borsodchem uit Hongarije. Daarnaast zijn aanwezig machineleveranciers, systeembewoners, technische adviesbureaus en testlaboratoria. Meer dan 90 procent van de beursruimte is inmiddels verkocht.

UTECH Europe staat te boek als enige, echte internationale beurs en conferentie voor de polyurethaanindustrie. Uniek voor Europa is de enorme breedte aan toepassingen van polyurethaan-technologie; van auto-interieurs, kleine medische apparaten, textiel en schoenen tot isolatie, kleefstoffen en coatings.

Het uitgebreide driedaagse programma omvat alle aspecten van de polyurethaanindustrie, waaronder markten, hernieuwbare bronnen, de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van polyurethaanwetenschappen, innovatie, flexibele schuimen, PU-composieten, energie-efficiënte harde schuimen en CASE (coatings, kleefmiddelen afdichtmiddelen en elastomeren).

Wie de beurs wenst te bezoeken dient zich online in te schrijven. Online voorinschrijving zorgt voor gratis toegang tot de beurs en voorkomt het betalen van het standaard inschrijvingsgeld van 35 euro.

www.utecheurope.eu

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu