Home > Business > UWC viert feest en voert ambities op 

UWC viert feest en voert ambities op 

Het United World College in Maastricht heeft een bijzondere plek in het hele onderwijsveld. Het gaat om een opleiding voor studenten uit heel de wereld. Niet alleen kinderen van ouders die zich alle kosten van reis en verblijf kunnen permitteren, maar ook kinderen van ouders die het veel minder breed hebben. Via allerlei ondersteuningsprogramma’s krijgen zij op het UWC toch een kans.

De nieuw gebouwde school werd tien jaar geleden geopend door Koning Willem Alexander, die zelf ooit ook nog op een UWC-school in het buitenland heeft gezeten. De burgemeester van toen, Onno Hoes, was er nu bij het jubileum ook bij.

In zijn toespraak liet directeur Lodewijk van Oord de ambities blijken. „De komende vijf jaar willen we 15 miljoen euro bij elkaar halen om meer studenten een kans te geven. Een van de doelstellingen is om meisjes uit Noord-Afrika en het Midden-Oosten, voor wie het maatschappelijk moeilijker is om zich zelfstandig te ontwikkelen, een kans hiertoe te geven.” Van Oord noemde armoedebestrijding en klimaatverbetering thema’s waar het UWC zich nauw mee verbonden voelt.

Het UWC moet het voor een belangrijk deel hebben van fondsen en werkt hiervoor met meer dan honderd organisaties en bedrijven in de regio Maastricht.

Namens de gemeente sprak wethouder Vivianne Heijnen in de rol van loco-burgemeester, en Gedeputeerde Joost van den Akker namens de Provincie Limburg. De studenten zorgden voor een gevarieerd muzikaal en heel internationaal programma.

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu