Home > Branded content > Uw lokale bank als partner

Uw lokale bank als partner

Tim Neu is sinds 2012 directeur van het Maastrichtse kantoor van Handelsbanken dat inmiddels gegroeid is tot tien medewerkers. In Zweden is Handelsbanken een van de grootste spelers op de markt, maar in Nederland is de bank relatief klein. Precies daarin schuilt volgens Neu de kracht van Handelsbanken. „We kiezen heel bewust voor een persoonlijke aanpak,” zegt hij. „Er werken op onze filialen mensen die de regio, en natuurlijk de lokale markt, goed kennen. Veel beslissingen worden op het lokale kantoor genomen, waardoor de klant snel weet waar hij aan toe is. Mede daarom is onze klanttevredenheid uitzonderlijk hoog.”

Handelsbanken in Nederland
De bank opereert al sinds 2002 in Nederland en bediende aanvankelijk alleen klanten uit ‘thuismarkten’ Zweden, Noorwegen, Finland, Denemarken en het Verenigd Koninkrijk. Vanaf 2008 zijn er meer kantoren geopend en sinds 2013 is ook Nederland een thuismarkt van Handelsbanken. Met succes, want binnen korte tijd groeide de bank naar 29 filialen in het hele land: van Groningen tot en met Maastricht.

Lange termijn
„Eigenlijk is het verhaal van Handelsbanken saai,” lacht Neu. „We doen nooit risicovolle investeringen en we houden altijd in ons achterhoofd dat er ook weer mindere tijden kunnen aanbreken.” Handelsbanken werkt uitsluitend met klanten die deze visie onderschrijven. „We opereren in een heel breed speelveld: van vermogensbeheer via onze dochter Optimix tot en met particuliere en zakelijke financieringen. We kijken vooral naar de betrouwbaarheid van de investeringen. We zijn er niet voor de quick win, maar voor de lange termijn.”


Voorste rij vlnr: Ine Spronken en Jolanda Crousen.
Daarachter vlnr: Pascal Schatorié, Joost Schiffelers, Guido Winkens, Gaston van den Biggelaar, Dimitri Schrijnemakers, Tim Neu.
Op de foto ontbreken: Marita de Pont en Maartje Duijkers.

Handelsbanken Maastricht
Stationsstraat 33
6221 BN Maastricht
043-3116000
handelsbanken.nl

_______________________
Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra’s -> meer info <

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.