Home > Business > Toerisme Limburg wordt Visit Limburg

Toerisme Limburg wordt Visit Limburg

Meer en beter toerisme in Limburg. Dat is de insteek van het nieuwe ‘Gastenplan 2020-2025’ dat deze week is gepresenteerd in de ambtswoning van de gouverneur van Belgisch Limburg in Hasselt. Het plan werd uitgewerkt door de toeristische sector. Daarbij kijkt men ook over de grenzen heen.

Reden voor de Nederlands Limburgse gedeputeerde van toerisme Joost van den Akker om zijn oor te luisteren te leggen bij zijn Belgische collega Igor Philtjens.  En dat het de deputatie menens is,  blijkt uit het budget dat zo maar even 143 miljoen euro bedraagt.

In de visie is sprake van de verdere ontwikkeling van het fietsroutenetwerk, de ontsluiting van de erfgoedsites waardoor toeristische spots een betekenis krijgen. Daarnaast is geld voorzien om Toerisme Limburg in de toekomst op de markt te promoten onder de nieuwe naam: Visit Limburg. Dit naar analogie met Visit Zuid-Limburg, vlak over de grens. Bedoeling is immers om recreatie en vrije tijd grensoverschrijdend te promoten. Zo zullen de beide Limburgen participeren in een bijlage van de Aachener Zeitung en de Rheinische Post, wordt op termijn de fietssnelweg langs het ‘Kolenspoor’  en de ‘Mindtrail’ aangesloten op de ‘Leisure Lane Route’ en wordt het netwerk van de Maasfietsroute extra in de kijker geplaatst. Het is de droom van gedeputeerde Philtjens om ooit een heuse ‘Limburgbrug’ te realiseren, waardoor beide provincies  letterlijk en figuurlijk toeristisch met elkaar verbonden worden.

,,We gaan de komende jaren inzetten op fietsen en wandelen, vakmanschap en het landschap. Daarbij mikken we alvast op de ‘medioren’, mensen van middelbare leeftijd, meestal jong gepensioneerden met een beschikbaar inkomen en nog steeds actief in de samenleving. Daarnaast vormen families met kinderen een grote doelgroep. We kijken vanuit welke passie men naar Limburg komt en daarop willen we inzetten. Men moet weten dat de vrijetijdseconomie in Belgisch Limburg goed is voor tien procent van de werkgelegenheid”, aldus gedeputeerde Igor Philtjens.

hide auteur

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu