Home > Business > Toch nog een beetje kerstmis met stadskalender Maastricht

Toch nog een beetje kerstmis met stadskalender Maastricht

In een tijd dat ‘perspectief’ het toverwoord lijkt te zijn en de kerstdagen er somber dreigen uit te gaan zien, is er nu voor Maastrichtenaren en bezoekers van de stad een heuse scheurkalender voor 2021, die elke week een pagina biedt met leuke faits divers over deze oude Romeinse stad.

Op die manier kan er toegeleefd worden naar het volgend jaar, dat hopelijk meer goeds brengt dan het coronajaar 2020.

Veel leuke wetenswaardigheden in de kalender, van historie tot hedendaagse zaken. De uitleg van bepaalde Maastrichtse dialectwoorden, de betekenis van plaquettes op pleinen en bijvoorbeeld ook een collectie bronzen beelden van de bekende beeldhouwer Arthur Spronken. Waar staan ze en wat stellen ze voor?

Van wijngaarden tot begraafplaatsen, het is een boeiende wandeling door de stad. Opgesteld door Harro Coumans, stadsbewoner en oud-journalist. Werkte onder meer bij De Limburger, was hoofdredacteur van De Stem in Breda en ook jarenlang directeur van omroep L1. „Ik zocht een bezigheid”, zegt de gepensioneerde oud-Kerkradenaar. Met zijn oog voor detail heeft hij gezorgd voor overzichtelijke pagina’s en relevante illustraties.

Ondanks het digitale tijdperk is dit wellicht een leuk hebbedingetje en een ideaal geschenk voor onder de kerstboom.

stadskalendermaastricht.nl

hide auteur

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu