Home > Business > The Lighthouse: bewuster leven in het kasteel van Leut

The Lighthouse: bewuster leven in het kasteel van Leut

Het historische kasteel van Leut in de Belgisch Limburgse gemeente Maasmechelen krijgt een nieuwe bewoner. Nadat het statige erfgoedpand jarenlang dienst heeft gedaan als ziekenhuis en ouderenhuis, is Kasteel Vilain XIIII (genoemd naar de belangrijke adellijke familie die het tot aan het einde van de twintigste eeuw in haar bezit had) vanaf deze zomer het onderkomen van The Lighthouse, een organisatie die onder meer trainingen en workshops op het gebied van bewustzijnsontwikkeling verzorgt.

Oprichter van The Lighthouse is Nathalie Willems. Als gecertificeerd transformationeel trainer, bewustzijns- en NLP-coach helpt ze mensen om zichzelf te transformeren naar de persoon die ze werkelijk willen zijn. Sinds 2014 is ze Belgische licentiehouder van Creative Consciousness, een bekende en beproefde methode voor bewustzijnsontwikkeling. Vorig jaar lanceerde ze Roots & Wings, een driedaagse transformationele training rond bewust ouderschap.

The Lighthouse, Engels voor vuurtoren, staat voor het terugkeren naar huis, en naar jezelf, legt Nathalie Willems uit. ,,Een vuurtoren staat stevig gefundeerd en schijnt een lichtstraal uit voor iedereen die zoekende is.”

Wat ze echter niet doet, is mensen redden. ,,Wie zichzelf wil transformeren, zal dat zelf moeten doen. Zelfleiderschap werkt van binnen naar buiten en niet omgekeerd”, aldus Willems.

Een van de toppers binnen het scala aan cursussen en trainingen die The Lighthouse vanaf deze zomer op Kasteel Leut gaat aanbieden, is de ‘Bewust Leven 1 training’. Nathalie Willems: ,,Dit is een ongeëvenaarde transformationele vierdaagse, die mensen dichter bij zichzelf brengt en ze tevens alle tools in handen geeft om meer voldoening uit hun leven te halen. Daarnaast biedt Creative Consciousness zijn eigen, internationaal erkende, professionele opleiding tot bewustzijnscoach.”

Roots & Wings is een driedaagse training rond bewust opvoeden. Het coachingstraject geeft ouders en andere zorggevers de kans om een onwrikbaar fundament neer te zetten voor de opvoeding van hun kinderen, allemaal vanuit de puurheid van het nu.”

Behalve trainingen gaat The Lighthouse in Kasteel Leut op regelmatige basis ‘Bright Days’ en ‘Bright Brunches’ organiseren. Dat gebeurt in samenwerking met externe partners. Deze evenementen zijn bedoeld om belangstellenden kennis te laten maken met het brede scala aan disciplines op het gebied van bewustwording. Voorbeelden zijn: meditatie, yoga, lichaamswerk, ecstatic dance en ademhaling. Ook thema’s als vitaliteit, relaties, burn-out, communicatie, zelfexpressie en zelfleiderschap komen uitgebreid aan bod en worden belicht vanuit verschillende invalshoeken.

Nathalie Willems is ervan overtuigd dat er veel wegen zijn naar een bewuster leven. ,,Mensen zijn perfect in staat om zelf te voelen waar hun interesse naar uit gaat, maar dan moeten ze wel de opties krijgen voorgeschoteld. Daarnaast geloof ik in de term ‘pollinatie’, wat zoveel betekent als dat we allemaal vanuit onze eigen waarde betekenisvol kunnen zijn voor anderen. Vanuit die gedachte hebben we allemaal een bijdrage te leveren aan onze maatschappij. De tijden van individualisme en winwin zijn voorbij. In The Lighthouse creëren we vanuit win-win-win: wat dient jou, wat dient mij en wat dient het grotere geheel waar we allemaal deel van uitmaken?’

Aan de website van The Lighthouse (www.the-lighthouse.be) wordt op dit moment nog volop gesleuteld. The Lighthouse is al wel te volgen op Facebook: www.facebook.com/followthelighthouse

Voor meer informatie of inschrijvingen voor trainingen:
www.creativeconsciousness.be
info@creativeconsciousness.be
www.roots-wings.be
info@roots-wings.be

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu