Home > Business > Symposium ‘Grenzeloos Ondernomen’ daverend succes

Symposium ‘Grenzeloos Ondernomen’ daverend succes

Marketing en communicatie. In het bedrijfsleven zijn het twee belangrijke begrippen, die nauw met elkaar verwant zijn en elkaar ook op bepaalde punten overlappen. Als je een product of dienst aan de man wilt brengen, is de manier waarop je als onderneming communiceert, van het allergrootste belang, zo werd donderdag nog eens duidelijk tijdens het seminar ‘Grenzeloos Ondernomen’ in MECC Maastricht.

Zo’n 140 ondernemers uit Nederlands- en Belgisch-Limburg hadden zich verzameld in een van de intiemere zalen van MECC Maastricht, waar zij luisterden naar keynotes van diverse deskundigen op het gebied van marketing en sales. Zo gaf Helena Vanderzande, Head of sales van communicatiebureau Proactify, inzicht in het belang van ‘proactieve sales’. Jimé Hoen, eigenaar van het succesvolle marketingbureau MijnMarketing.com verblufte zijn gehoor met een bijna in één adem uitgesproken uiteenzetting over de vele voordelen van 360-gradenmarketing. Strategisch branding expert Katlijn Voordeckers had een pakkend verhaal over ‘customer experience’ en doeltreffend communiceren in een wereld waar digitalisatie, ‘the war for talent’, duurzaamheid, diversiteit en nieuwe trends steeds meer aandacht vragen. Het verhaal van Cedric Christiaens, salesmanager bij SalesWise in Herentals, ging over het opbouwen van duurzame relaties met je klant.

De organisatie van het zakelijke evenement, dat werd gepresenteerd door de bekende Vlaamse presentatrice Cynthia Reekmans was in handen van One-two-GO, een bijna tweehonderd partners tellende netwerkorganisatie die zich de laatste jaren succesvol opwerpt als aanjager van onderlinge relaties tussen ondernemers in zowel Nederlands- als Belgisch-Limburg. De zaal ging los bij de bijdrage van de Rotterdamse spreker, ‘entertrainer’ en bestsellerauteur Jan van Setten. OP zijn eigen humorvolle wijze benadrukte hij het zakelijk belang van goed luisteren naar de klant. Van Setten gaf de 140 ondernemers tal van tips over de manier waarop je klantgesprekken interessanter kunt maken. Zijn overkoepelde boodschap: neem jezelf vooral niet te serieus en probeer het leven een beetje leuk te houden.

Initiatiefnemer Armand Vliegen, oprichter en eigenaar van One-two-GO, liet tijdens de afsluitende informele borrel weten dik tevreden te zijn over het evenement, dat dit jaar nog wordt gevolgd door een aantal andere events.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.