Home > Business > Stilliggende Limburgse evenementenbedrijven in actie voor de voedselbank

Stilliggende Limburgse evenementenbedrijven in actie voor de voedselbank

Drie Limburgse evenementenbedrijven hebben – op de valreep van 2020 – het initiatief genomen om belangeloos een veilige, driedaagse inzamelactie voor de Limburgse Voedselbanken te organiseren. Het gaat om The PEPr Company (onder andere bekend van de Amstel Gold Race), Event Management Group en Crewfood.

De actie is erop gericht om de Limburgse voedselbanken met het oog op de feestdagen aan voldoende lang houdbare producten te helpen. Als gevolg van de coronacrisis kampen de Limburgse voedselbanken met een groot tekort aan dat soort producten. ,,Op dit moment ligt onze reguliere bedrijfsvoering zo goed als stil. Omdat we niet van stilzitten houden en ons maatschappelijk nuttig willen maken, hebben we dit initiatief bedacht”, zegt directeur Danny Keppels van Event Management Group.

Het gaat de drie initiatiefnemers aan het hart dat ze gelet op de overheidsmaatregelen ter bestrijding van het coronavirus niet mogen doen waar ze goed in zijn. ,,Maar dat neemt niet weg dat we onze kennis en kunde ook op een andere manier kunnen inzetten”, aldus Keppels.

De inzamelactie zal uiteraard geheel coronaproof worden opgezet. Mensen kunnen een geldbedrag doneren, maar ze kunnen ook lang houdbare producten afgeven bij een van de vier inzamelcentrum, de zogeheten ‘drive throughs’. ,,De chauffeur en de eventuele bijrijders hoeven niet uit te stappen”, benadrukt Keppels. ,,Je komt aanrijden, de kofferbak gaat open en onze medewerkers hallen de spullen eruit.”
Vanaf vrijdag 11 december 13.00 uur tot zondag 13 december 18.00 uur kunnen producten bij vier zogeheten ‘drive through’ afgiftepunten in Maastricht (The PEPr Company), Nuth (Office Center), Thorn (Kasteelhoeve de Grote Hegge) en Venlo (Crewfood) worden gedoneerd. Op deze drie locaties zijn bekende Limburgers aanwezig om een handje te helpen bij het in ontvangst nemen van de voedselproducten.

Onder lang houdbare producten wordt zo’n beetje alles verstaan dat verpakt zit in dozen en doosjes, potjes, flesjes en blikjes, die buiten de koelkast kunnen worden bewaard. De organisatie heeft ervoor gekozen om geen alcoholische dranken in te nemen. ,,Maar alcoholvrije drankjes zijn wel van harte welkom”, aldus Keppels.

Kijk voor alle informatie over de actie op inactievoordevoedselbank.nl

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.