Home > Business > Sneak peek: Marcel Mourmans

Sneak peek: Marcel Mourmans

Hoewel zijn naam vooral gekoppeld wordt aan het succes van zijn snackbedrijf MORA, dat hij in 1995 verkocht aan Unilever, is Marcel Mourmans nu met heel andere ondernemingen bezig. Van een wijnhuis tot een dierentuin. Het doel is altijd hetzelfde: het moet bijzonder zijn en een succes worden.

Bij Thiessen Wijnkoopers, gevestigd in een monumentaal pand vlakbij het stadhuis in het centrum van Maastricht, hangt Marcel Mourmans (83) nog regelmatig persoonlijk de jassen van de gasten op, als die komen voor een speciale proeverij of een feest. „Sommigen vragen me of ik de portier ben, dan knik ik ja.”Hij vertelt het geamuseerd en met een licht ondeugende blik. Hij blijft graag bescheiden, de ingetogen man die niet houdt van opdringerigheid. Al helemaal niet wil hij zich laten voorstaan op wat hij in het verleden allemaal gepresteerd heeft. „Ik vind het fijn om de mensen het gevoel te geven dat ze welkom zijn. Daarvoor doe ik dat. Bij een avondfeest ben ik er meestal drie kwartier voor aanvang. En blijf ik totdat iedereen er is, dan ben je meestal een paar uurtjes verder. Beter zo dan dat ik me thuis zit af te vragen of het allemaal goed gaat. Ik ga niet met een dienblad rondlopen, maar ik kan wel zorgen voor een persoonlijke ontvangst.”

De volledige reportage lezen? Lees het interview met Marcel Mourmans in Chapeau Magazine #139, vanaf vandaag in de winkel!

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.