Home > Business > Sittard krijgt eerste Hilton Hotel buiten de Randstad

Sittard krijgt eerste Hilton Hotel buiten de Randstad

Sittard krijgt als eerste gemeente buiten de Randstad een hotel van de Hilton hotelgroep, een van de grootste en meest tot de verbeelding sprekende hotelketens ter wereld. DoubleTree by Hilton Sittard, dat rond de negentig kamers zal omvatten, opent in de loop van 2020 zijn deuren in het voormalige Bisschoppelijk College aan de Parklaan in Sittard, dat sinds 2009 leegstaat.

Moederbedrijf Hilton Worldwide heeft de exploitatie van het luxehotel toevertrouwd aan Black Label Hotels, een jonge Limburgse hotelgroep die sterk aan de weg timmert en onder andere eigenaar is van Kasteel de Hoogenweerth in Maastricht (dit jaar voor de tweede keer op rij uitgeroepen tot ‘Beste trouwlocatie van Limburg’) en Black Label Hotel Valkenburg, een nieuw exclusief hotel met 65 kamers dat binnenkort geopend wordt op het terrein van voormalige Brouwerij De Leeuw in Valkenburg.

Brightlands

Het nieuwe hotel, dat behalve rond de negentig kamers ook een restaurant en congresfaciliteiten zal omvatten, richt zich zowel op het internationale zakenleven (onder meer Brightlands) als op toeristen in de euregio. Volgens directeur Martin Hendricks is alles tot in de kleinste details geregeld. ,,De intentieovereenkomst is getekend en alle vergunningen zijn rond. Als we zouden willen, zouden we morgen kunnen beginnen.”

Over de komst van Hilton naar Sittard is de afgelopen maanden achter de schermen druk onderhandeld, aldus Hendricks, die zelf in de buurt van het toekomstige Hilton Hotel is opgegroeid  ,,Alle partijen hebben zich tot het uiterste ingespannen om Hilton, een organisatie die terecht zeer hoge eisen stelt, naar Limburg te halen. Onze speciale dank gaat uit naar wethouder Pieter Meekels, wethouder van Economische zaken van de gemeente Sittard-Geleen, die in de gesprekken met Hilton een dragende factor is geweest. Ook gedeputeerde Hubert Mackus zijn wij zeer erkentelijk voor zijn ondersteunende rol in het geheel.”

Luxe-segment

Moederbedrijf Hilton Worldwide – een keten met ruim 5600 hotels in eigendom of onder beheer in 113 landen, voert op dit moment zestien brands, waaronder DoubleTree by Hilton. Een groot deel daarvan omvat hotels in het luxe-segment, met Waldorf Astoria Hotels & Resorts – met in Nederland een vestiging aan de Herengracht in Amsterdam – als absolute uitschieter.

Dertien hotels

Op dit moment telt Nederland dertien Hilton Hotels. Zeven daarvan zijn gevestigd in Amsterdam. Hotels van de internationale keten zijn in Nederland verder te vinden in Den Haag, Leiden, Rotterdam, Soestduinen en op Schiphol. Op het grondgebied van de internationale luchthaven zijn twee Hilton Hotels gevestigd.

Het uit 1908 pand waarin het Sittardse DoubleTree by Hilton gevestigd wordt, is eigendom  van projectontwikkelaar Mulleners Vastgoed uit Echt. Die kocht het gebouw ruim twee jaar geleden voor 1,2 miljoen euro van de gemeente Sittard-Geleen. Het vastgoedbedrijf maakte eerder bekend dat de herontwikkeling van de voormalige school en het omliggende terrein een totale investering van tussen de 17 en 20 miljoen vergt.

____________________
Abonneer je op Chapeau Magazine
Sluit nu een jaarabonnement af voor slechts €29,50 en ontvang vele extra’s -> meer info <

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.