Home > Business > Schalken & Partners

Schalken & Partners

„Alles komt hier ter tafel; bij ons kunt u in alle vertrouwen en discretie uw hele verhaal kwijt.”

U heeft een uitstekende baan. Toch is er dat knagende gevoel dat u best iets anders wilt. Het wordt vaak lastig gevonden om uit de bestaande gouden kooi te stappen. Want hoe doet u dat dan, op een slimme manier van werkkring veranderen? 

Schalken & Partners adviseert bij dit soort werkgerelateerde ontwikkelingsvragen. Als loopbaancoach van vooral managers, directieleden en bestuurders bouwt Hans Schalken daarbij op ruim zestien jaar ervaring. Daarnaast richt de oud-bestuurder van verschillende organisaties zich op management- en executive coaching en biedt uiteenlopende vormen van assessments aan. 

Hans Schalken ontvangt zijn cliënten in stijl, in een prachtig gerenoveerd 17-eeuws herenpand aan de Markt in Maastricht. De warme sfeer nodigt vanzelf uit tot een openhartig gesprek. „Het is belangrijk dat mensen zich op hun gemak voelen,” glimlacht Schalken.  Schalken & Partners coacht onder meer vanuit de methode ‘het levensverhaal’. „Mensen hebben doorgaans wel beelden over wat ze willen in hun carrière, maar het kost vaak moeite om hun gedachten daarover te structureren. Middels onze aanpak keren wij terug naar de essentie. Wat zijn je kernkwaliteiten? Welke ontwikkelingen gaven een positieve wending aan je leven? Hoe betrek je opgedane levenservaring bij het ontwikkelen van een goed en positief zelfbeeld en maak je helder over welke specifieke kennis, kunde en verlangens je beschikt? Het ontwikkelingsperspectief kan dan heel verrassend zijn. Zo begeleidde ik eens een rector van een gymnasium in outplacement. Vanuit zijn enorme liefde voor de natuur begon hij een paardenstoeterij. Voorwaar een carrièreswitch!” 

Meerwaarde van Schalken & Partners is dat Hans Schalken vanuit eerdere leidinggevende functies over een groot actueel netwerk beschikt. „Cliënten maken tijdens een traject gebruik van dit netwerk. Bijvoorbeeld door met mensen op eindverantwoordelijke posities te oefenen in positionering en performance.” 

Vanwege zijn ervaring en connecties in de zorgsector is Schalken & Partners sinds een jaar ook geaccrediteerd door het Carrière- Centrum Zorg. Dit centrum is weer onderdeel van de VvAA, dat als servicebureau voor zorgprofs onder meer diensten aanbiedt op het gebied van coachingsvragen. „Mensen in medische en aanverwante beroepen kunnen bij ons met uiteenlopende loopbaanvragen terecht. Deze leiden tot individuele of groepsgerichte coaching met als doel de eigen effectiviteit of het werken in maatschapverband te verbeteren.” 

Zoon Alexander Schalken is momenteel in opleiding om na een post-hbo-opleiding in coaching tot het bedrijf toe te treden. Hij zal zich richten op jongeren en studenten met studie- en loopbaanvragen, waarmee de continuïteit van de praktijk Schalken & Partners gewaarborgd is.

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu