Home > Business > Ruim 53.000 euro als Pennies uit de Hemel

Ruim 53.000 euro als Pennies uit de Hemel

Auteur: Maarten van Laarhoven

Het klinkt welhaast als een geschenk uit de hemel: een zevendaagse vliegreis voor twee personen naar Mauritius, met alles erop en eraan. Inclusief een SUV-7 seats met chauffeur, een full-time staf en gebruik van een privé-jacht.

Degene die staande de veiling besloot zichzelf en zijn partner deze luxueuze vakantietrip cadeau te doen, heeft flink bijgedragen aan de opbrengst van de tweede editie van de sfeervolle benefietavond Pennies from Heaven, gisteravond in Hostellerie La Butte aux Bois in Lanaken. Het romantische reisje naar het zonovergoten eiland in de Indische Oceaan werd na het hoofdgerecht afgehamerd op 8000 euro, waarmee het totaalbedrag van de avond uitkwam op welgeteld 53.475 euro.

Het geld, bijeengebracht door de 200 gasten van de avond, gaat in zijn geheel naar het Kankeronderzoekfonds Limburg, de organisatie die via fondsenwerving – en met steun van het bedrijfsleven – geld inzamelt voor het onderzoek naar nieuwe methoden om kanker te genezen.

Het Swinging Dinner Pennies from Heaven was ook dit jaar weer geheel uitverkocht. De 200 gasten genoten in La Butte in de bossen van Lanaken van een prachtig viergangendiner, omkleed met swingende muziek van het Dr. John’s Swingtet onder leiding van klarinettist en initiatiefnemer Jan Huynen.

Deze ereburger van Maastricht liet eerder deze week tegenover Chapeau weten een ‘prachtig bedrag’ bekend te kunnen maken, maar de ruim 53.000 euro die hij, in samenwerking met La Butte Aux Bois én een aantal sponsors bij elkaar wist te krijgen, overtrof de stoutste verwachtingen. Niet alleen die van Huynen, maar ook die van professor dr. Gerard Bos, een van de drijvende krachten achter het succesvolle Maastrichtse onderzoeksprogramma. Vorig jaar leverde een soortgelijke actie ruim 35.000 euro op. 

Het Kankeronderzoekfonds Limburg kan via deze vorm van fondsenwerving overigens nog (veel) meer geld tegemoet zien: een derde editie van Pennies from Heaven staat nu al in de boeken. Wie erbij wil zijn – om een leuke avond te hebben of om het werk van het Kankeronderzoekfonds Limburg te steunen – dient 26 januari 2018, kwart voor zeven in zijn agenda noteren.  

 

Foto’s: Frits Widdershoven 

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.