Home > Business > Ria Joosten opent tijdelijk pop-up restaurant en terras

Ria Joosten opent tijdelijk pop-up restaurant en terras

Ria Joosten Catering & Evenementen in Neer, het bedrijf van Zakenvrouw van het jaar 2014 Ria Joosten, past de bedrijfsformule tijdelijk drastisch aan. De opzet is om de onderneming gezond en wel door de coronacrisis te loodsen. Uitgangspunt daarbij is dat alle 150 medewerkers hun baan behouden.

De toekomst van het bedrijf ziet er dan ook rooskleurig uit, zeker als je kijkt naar de onzekere situatie die zich op dit moment voordoet, aldus Ria Joosten. ,,Voor volgend jaar ziet onze orderportefeuille er geweldig uit. Tot onze vreugde heeft zo’n beetje iedereen ervoor gekozen zijn evenement te verplaatsen naar een later tijdstip. De bedoeling is dat we ons tegen die tijd weer volledig gaan focussen op waar we goed in zijn: het organiseren en faciliteren van grootschalige evenementen. De stap die we nu zetten is weliswaar een tijdelijke, maar daarom niet minder revolutionair, zeker voor een bedrijf dat gespecialiseerd is in partycatering.”

Ondertussen wil het bedrijf relaties blijven verrassen. ,,We zijn op zoek gegaan naar bijzondere concepten waarbij dit mogelijk is. Wij hebben ons de vraag gesteld waar vraag naar is in deze bizarre tijd en hoe wij daar het beste op kunnen inspelen.”

PreuveRia

Een de meest in het oog springende wijzigingen is dat de omvangrijke feest- en vergaderlocatie in Neer de komende maanden wordt omgetoverd tot een pop-up restaurant en terras met de naam PreuveRia. Binnen is het bedrijf vooralsnog gehouden aan maximaal dertig gasten – een aantal dat op elk horecabedrijf in Nederland van toepassing is. ,,Maar buiten kunnen we gemakkelijk veertig tafels kwijt, plaats voor ten minste tachtig gasten, die allemaal op veilige afstand van elkaar kunnen lunchen, borrelen, dineren of genieten van een van onze arrangementen zoals een high wine, terwijl ze ook nog eens tot rust komen en volop kunnen genieten van de natuur.”

De capaciteit in Neer wordt overigens ook op een andere manier tijdelijk uitgebreid. Bij het Ven, een mooi stuk weiland en onderdeel van ProefLokaal Limburg, komt een open feestpaviljoen in de vorm van een stretchtent te staan. ,,Daar kunnen vanaf 1 juli – als kleinere events weer zijn toegelaten zo’n honderd mensen worden ontvangen. Hier gaan we onder de noemer FestiVen activiteiten organiseren waar men onder andere kan genieten van een volledig verzorgd avondje uit. Daarnaast hebben we bij zowel Kasteel Eyckholt in Roosteren als Ipanema in Maastricht zowel binnen als buiten genoeg mogelijkheden om gasten op creatieve maar toch veilige manier een leuke plek te geven.”

Eerder crisis overleefd

Joosten is ervan overtuigd dat zij en haar medewerkers – ‘door creatief ze zijn en vooral niet af te wachten’ – deze moeilijke tijd kunnen doorkomen. ,,Het gaat er nu om onze verliezen zoveel mogelijk te beperken, zodat we over een jaar opnieuw kunnen laten zien waartoe we allemaal in staat zijn.”

De afgelopen tijd heeft ze van alle kanten steun gekregen. Niet alleen van haar medewerkers – ‘fantastische mensen die voortdurend volop meedenken en met leuke ideeën en voorstellen voor nieuwe concepten komen‘ – maar vooral ook van haar echtgenoot. ,,Hij is in deze moeilijke situatie de grote rustgevende factor. Hij legde meteen een verband met de leer van Darwin dat het niet de sterksten zijn die overleven, maar degenen die zich het beste weten aan te passen aan de omstandigheden. Op dat laatste hebben we nu dus volop ingezet.”

Wat – zeker achteraf beredeneerd – in het voordeel van Ria Joosten Catering & Evenementen spreekt is dat een crisis voor het bedrijf niets nieuws is. ,,Sterker nog: dat wij überhaupt bestaan is het gevolg van twee eerdere crises rond de eeuwwisseling. ,,De varkenshouderij van mijn man werd geconfronteerd met achtereenvolgens de MKZ-crisis en daarna de varkenspest. Ook toen hebben we een aantal revolutionaire stappen gezet, wat heeft geleid tot het mooie bedrijf wat we nu hebben. Alleen al daarom zetten we alles op alles om hier doorheen te komen. Mijn man heeft er het volste vertrouwen in, hij zegt steeds: ,,Ria, we hebben al eens een crisis overleefd. Nu gaat het ons ook lukken.”

Doorbrand 2, Neer (NL) – riajoosten.nl

hide auteur

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu