Home > Business > René Persoon treedt toe tot Horeca Advies Zuid

René Persoon treedt toe tot Horeca Advies Zuid

De Maastrichtse ondernemer René Persoon is toegetreden tot Horeca Advies Zuid, een Limburgse adviesbureau dat onder meer actief is als horecamakelaar. Persoon is onder meer bekend als voormalig eigenaar van Restaurant Petit Bonheur, Hotel Du Chêne en Hotel Mabi in Maastricht. Daarvoor zat hij onder andere in het management van Hotel Beaumont.

De komst van Persoon naar Horeca Advies Zuid is eigenlijk het gevolg van een bijzonder toeval, zo blijkt uit een persverklaring. ,,De laatste maanden was Persoon zoekende naar een nieuwe uitdaging. Hij had daarover veel contact met zijn vriend Luc Overhof, die aanvankelijk met hem mee zocht naar een geschikte nieuwe horecalocatie.”

Toevallig kwam het gesprek op Horeca Advies Zuid, dat juist op dat moment behoefte bleek te hebben aan uitbreiding van het team. Reden daarvoor was de aanhoudende vraag naar zowel begeleiding bij aan- en verkooptrajecten, als de behoefte aan operationeel en organisatorisch advies voor horecaondernemers, aldus Horeca Advies Zuid.

,,Ik heb René gepolst of Horeca Advies Zuid iets voor hem was”, aldus Luc Overhof, die op dit moment samen met John Reintjens en Jerôme Slakhorst het bedrijf runt. Persoon hoefde niet heel lang na te denken, zegt hij zelf. ,,Ik was er totaal niet mee bezig, maar dacht wel meteen: ‘dat is het’. Via Horeca Advies Zuid blijf ik betrokken bij mijn passie: gastvrijheid bieden aan mensen. Ik kan daarbij mijn decennialange ervaring inzetten.”

Persoon – tevens een begenadigd bonbonartiest  – gaat zich samen met Overhof en Slakhorst voornamelijk richten op het begeleiden van aan- en verkopen van horecaobjecten en het adviseren van horecaondernemers. Het ligt daarbij voor de hand dat Persoon zich gezien zijn achtergrond meer gaat richten op de hotellerie”, aldus Overhof. ,,De hotellerie is inderdaad een tak die we verder willen uitbouwen. Maar René is met zijn enorme achtergrond en kennis een waardevolle aanvulling op alle gebied. Hij completeert ons team.”

Persoon kijkt uit naar zijn nieuwe uitdaging. ,,De hotellerie, maar ook de cafés en restaurants, staan zeker nu onder druk. Daarnaast is de horeca enorm dynamisch geworden. Overnames, nieuwe concepten, een crisis als deze. Maar één ding staat daarin altijd overeind: de gastvrijheid. Het gaat om gastheerschap, dat is niet aan te leren. Dat heb je of dat heb je niet. Maar verder sta ik te popelen om ondernemers bij te staan, om hen te adviseren.

Ook een bedrijf als Horeca Advies Zuid kan niet om de coronacrisis heen. Overhof en Persoon weten als geen ander dat bedrijven het nu moeilijk hebben, stellen ze. ,,Maar ook nu, of beter: zeker nu, staan we voor hen klaar”, aldus Luc Overhof. ,,Met onze ervaring en kennis van de Limburgse horeca staan we ondernemers heel graag bij. Zo komen we samen door deze crisis heen.”

Persoon is het volledig met hem eens. ,,Je ziet dat veel ondernemers nu een nieuwe vloer gaan leggen of gaan schilderen. Prima natuurlijk, maar dit is wellicht ook het juiste moment om te kijken naar wat je doet met de menu- en wijnkaart, de service, het gehele concept. Maar zeker ook naar jouw gezicht in de zaak: dàt kan het verschil maken. We moeten ons blijven onderscheiden in de horeca. Wij kunnen daarbij helpen.”

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu