Home > Business > Rebelle te huur als pop-up-restaurant

Rebelle te huur als pop-up-restaurant

In tijden van nood staan creatieve ondernemers op met nieuwe, frisse ideeën. Zo stelt Danny Keppels, directeur van de Event Management Group (EMG) en eigenaar van de exclusieve evenementenlocatie Rebelle aan de Kesselskade in Maastricht, de Augustijnenkerk waarin zijn bedrijf gevestigd is, open als pop-up-locatie voor Limburgse restaurants. Deze kunnen het monumentale onderkomen voor een of meerdere dagen afhuren – bijvoorbeeld tegen een vast, aantrekkelijk bedrag per couvert – om er volgens hun eigen culinaire formule gasten te ontvangen. Voor collega-ondernemers zou dit weleens een buitenkansje kunnen zijn, want Rebelle werd vorig jaar nog bekroond met de titel ‘Beste evenementenlocatie van Nederland’.

Op een oppervlakte van 450 vierkante meter kunnen de tafeltjes zo worden opgesteld dat honderd gasten kunnen lunchen of dineren in overeenstemming met de richtlijnen van het RIVM, iets wat op dit moment in de meeste reguliere restaurant onmogelijk is, zegt Keppels in een toelichting op zijn plan, dat hij gisteravond wereldkundig maakte via zijn Facebook-pagina.

Keppels liep al een paar weken rond met het idee dat hij mogelijk iets zou kunnen met de gigantische ruimte waarover hij beschikt. ,,Toen ik in de nacht van vrijdag op zaterdag niet kon slapen, zat plotseling dit idee in mijn hoofd”, vertelt hij. ,,De volgende ochtend heb ik het idee verplaatst van mijn hoofd naar de tekentafel en daar kwam al snel dit uitrollen.”

Keppels wordt inmiddels van alle kanten benaderd door restaurants die wel brood zien in het idee. ,,Voor hen is het ook een leuke mogelijkheid om in deze moeilijke tijd toch een stukje omzet te genereren. Eigenlijk ligt het voor de hand: normaal gesproken maken wij bij de organisatie van onze events gebruikt van cateraars. En wat wij met cateraars doen, kunnen we natuurlijk ook doen met restaurants. Die hoeven zelfs bijna nergens naar om te kijken. Wij zorgen voor de hele inrichting en nemen ook het servies en het glaswerk voor onze rekening. Daarnaast zorgen we ervoor dat het personeel op een veilige manier kan werken.”

Keppels – die voorlopig de maanden juni, juli en augustus heeft gereserveerd voor het bijzondere project – is op dit moment in gesprek met een aantal grote horeca-leveranciers in de hoop dat zij het idee willen ondersteunen. ,,De eerste reacties zijn positief. Iedereen denkt goed mee, de solidariteit is enorm. Dat is heel mooi want iedereen in de horeca heeft elkaar nu harder nodig dan ooit. Mijn dagelijkse werk bestaat eruit om mensen en organisaties met elkaar te verbinden. Ik denk dat die rol nu ook voor mij is weggelegd.”

Winst hoeft Keppels met dit initiatief niet per se te maken, vertelt hij. ,,Als ik mijn vaste kosten eruit heb, ben ik dik tevreden. Wij hebben in 2018 en 2019 heel hard gewerkt en mooi resultaten behaald, dus we hebben een beetje ademruimte. Maar uiteraard moet de situatie niet te lang aanhouden. Wel wijst veel erop dat we in 2021 weer heel goed jaar gaan draaien. Voor mij staat als een paal boven water dat we hier goed uitkomen.”

 

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu