Home > Business > Ralph Hamers vertrekt naar Zwitserland

Ralph Hamers vertrekt naar Zwitserland

De in Simpelveld geboren Ralph Hamers (53) gaat ING als bestuursvoorzitter verlaten. Per 1 september begint hij bij de Zwitserse bank UBS, ook daar wordt hij bestuursvoorzitter.

Hamers heeft van ING, sinds hij daar sinds 2013 de baas is, een zeer winstgevend bedrijf gemaakt dat er de laatste jaren miljoenen klanten bij heeft gekregen, met name in het buitenland. Ook heeft hij een sterke digitalisering doorgevoerd. Zo kent de bank in bijvoorbeeld Duitsland een sterke groei aan klanten, zonder daar kantoren te openen.

Ralph Hamers werkte bijna 30 jaar bij de ING, en was onder meer directeur in België, Roemenië en Nederland. Ook deed hij een tijd lang de divisie die internationale films financiert.

Het was bekend dat hij de discussie in Nederland over de controle op witwaspraktijken, waarvoor Hamers zich voor de Tweede Kamer moest verantwoorden, en over zijn salaris een beetje moe was. Op voordracht van de Raad van Commissarissen zou hij 3 miljoen euro per jaar gaan verdienen, met als argument dat je in de internationale bankwereld net als in de voetballerij moet betalen voor kwaliteit. Maar door ophef daarover ging dat voorstel niet door.

Bij UBS zal Hamers waarschijnlijk het meervoudige gaan verdienen. Met name het internationale karakter van UBS, dat een van de grootste financiële spelers wereldwijd is, zal de Limburger hebben aangetrokken bij zijn beslissing. Bovendien kan hij zich uitstekend redden in zowel Engels, Frans als Duits.

hide auteur

CHAPEAU TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu