Home > Business > Rabobank-vermogensmanager regisseur, adviseur én vertroúwens-persooon in één

Rabobank-vermogensmanager regisseur, adviseur én vertroúwens-persooon in één

„Mijn binding met de klant. Dat is mijn grote passie. Iedereen is anders. Achter elk vermogen zit een verhaal. Als vermogensmanager mag ik ervoor zorgen dat dat vermogen rendeert zoals de klant het wil. Nu help ik bijvoorbeeld een klant die een deel van haar vermogen wil inzetten om kinderen die in armoede opgroeien te laten studeren. Met ondersteuning van de Rabobank Charity Desk brengen we in kaart hoe we haar droom kunnen realiseren. Wil ze vooral meisjes helpen? In welk land? Wil ze zelf zien wat er met haar geld gebeurt? Moet dit ook na haar overlijden doorgaan? Door dit samen te bespreken, zorgen we ervoor dat haar grote wens om haar zakelijk succes op deze manier te delen, werkelijkheid wordt.”

 „Als vermogensmanager ben ik regisseur, adviseur en vertrouwenspersoon in één. Ik onderhoud de relatie met de klant. Achter mij staat echter een vast team van voor de klant vertrouwde specialisten. Ik wil het begrip trusted advisor waarmaken. Ik wil iemand zijn waar je op kunt bouwen. Iemand die jou én je ambities en wensen door en door kent. Want alleen als je als klant alles met mij wilt delen, kan ik een goed, integraal advies geven.”

 Een vermogensplan geeft rust
„Niet iedereen heeft zijn financiële situatie in beeld. Soms hebben mensen verschillende financiële producten bij meerdere partijen. Om inzicht in je financiële situatie te krijgen, is het laten maken van een vermogensplan een goede stap. We brengen je financiële situatie dan precies in kaart en bespreken je ambities en wensen, maar ook je eventuele zorgen. Aan de hand van je persoonlijke wensen bekijkt onze vermogensplanner welk rendement nodig is om je doelstellingen te behalen. De vermogensplanner laat je diverse scenario’s zien, zodat je inzicht krijgt in de verschillende mogelijkheden. Je ziet dan bijvoorbeeld hoelang je zorgeloos kunt leven van je vermogen. Heb je een bedrijf en wil je dat op termijn verkopen, dan nemen we het onder

deel Bedrijfsoverdracht in je vermogensplan op. We werken er dan naartoe om je bedrijf verkoopklaar te maken, zodat je kansen die voorbijkomen kunt grijpen. Ook als je je bedrijf aan de volgende generatie wilt overdragen, houden we hier rekening mee. We kijken dan bijvoorbeeld hoe je de overdracht fiscaal zo gunstig mogelijk kunt regelen. Ik merk dat een gedegen vermogensplan mensen rust geeft. Het is een solide basis om weloverwogen financiële beslissingen te nemen. Om je vermogen zo te structureren dat het aansluit bij jouw persoonlijke doelen. Bijvoorbeeld door onze beleggingsspecialisten een passende beleggingsportefeuille te laten samenstellen. Als vermogensmanager blijf ik het plan naar de toekomst toe monitoren en optimaliseren. Niet alleen omdat het mee moet bewegen qua wet- en regelgeving, ook omdat een mensenleven nu eenmaal geen rechte lijn is. Er kan altijd iets veranderen waardoor we het vermogensplan moeten bijstellen.”

 Vermogenszorg maakt het verschil
„Omdat we onze klanten zo goed kennen, is het vanzelfsprekend om ook te bespreken wat er moet gebeuren na een overlijden. Zeker als er sprake is van een bedrijf, of als de nalatenschap complex is omdat er kinderen uit verschillende huwelijken zijn, is het belangrijk om daar aandacht voor te hebben. Als alles goed geregeld is, hebben mensen echt een zorg minder. In samenwerking met Schretlen bieden we Estate Management Service aan. Samen met de klant stem ik af wat er geregeld moet worden. Dat varieert van het opzeggen van abonnementen of de organisatie van de uitvaart tot de bewindvoering over jonge kinderen of het voortzetten van het bedrijf zoals de klant dat voor ogen heeft. De zaken die geregeld moeten worden, laten we in een (levens)testament vastleggen, dat houden we steeds actueel. Vermogenszorg is een heel bijzonder onderdeel van mijn werk als vermogensmanager. Afgelopen kerst kreeg ik een zelfgemaakte kerstengel van de weduwe van een klant, omdat ik haar en haar dochter zo goed begeleid had in een voor hen zo moeilijke en emotionele periode. Dat raakte me. Het is zo fijn om op zo’n moment van toegevoegde waarde te kunnen zijn. Dan maak je echt het verschil.”

 Rabobank Private Banking | Vermogensmanagement
+31 620788771 (Lisanne Hendrikx)
vermogensmanagement.kring.LIM@rabobank.nl
www.rabobank.nl/particulieren/privatebanking/

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu