Home > Business > Rabobank Private Banking en de kunst van waarde creëren

Rabobank Private Banking en de kunst van waarde creëren

U en uw persoonlijke wensen staan bij Rabobank private banking centraal. Uw wens om met uw vermogen het goede te doen, is onze motivatie om als coöperatieve private bank op het juiste moment de waarde te creëren die uw leven mooier maakt. En daarbij hebben we graag aandacht voor de maatschappij én de couleur locale van uw regio.

„Nu de goede keuzes maken voor later. Ervoor zorgen dat alle belangrijke momenten in uw leven mogelijk gemaakt kunnen worden. Dáár zijn we als Private Bankers voor. Of het nu gaat over het overdragen van uw vermogen aan een volgende generatie, of het verkopen van uw bedrijf. Wij helpen u met het maken van een helder financieel plan en zorgen ervoor dat uw vermogen in de beste handen is. Daarvoor koppelen we u als klant op het juiste moment aan de juiste specialist. En die verbindingen worden gelegd door uw eigen vertrouwde lokale Private Banker,” zegt Matthé van Tour, directeur Private Banking Rabobank Nederland. „Ik vergelijk Rabobank Private Banking weleens met een drieluik”, zegt Joost Frantzen, directeur Private Banking van de kring Limburg.

„De klant staat in het midden. Rabobank Centraal en de lokale Rabobanken in de kring vormen de beide zijpanelen. Rabobank Centraal zorgt voor een solide basis, voor een veilige en sterke technische omgeving én voor een stevig netwerk van specialisten waar wij lokaal gebruik van kunnen maken. Wij zorgen hier met een groep vertrouwde Private Bankers voor het persoonlijke gevoel. Wij kennen onze klanten, weten wat zij belangrijk vinden. Wij kennen de regio. Zo kunnen wij de couleur locale toevoegen die ervoor zorgt dat onze klanten zich thuis voelen bij onze coöperatieve private bank.” Matthé: „We doen centraal wat moet en lokaal wat kan.”

Een privilege dat zéér gewaardeerd wordt

„Wij zijn in feite dienstbaar aan de kring”, vertelt Matthé. „Precies zoals dat bij een coöperatie hoort. Samen zijn we sterk. Op landelijke schaal lukt het ons om op een krappe arbeidsmarkt de beste beleggingsspecialisten en vermogensplanners aan ons te binden. Deze mensen voeden de teams in de regio en worden ingevlogen als een klant daar behoefte aan heeft. Zo zijn de allerbeste experts voor alle Rabobanken beschikbaar. Door landelijk samen te werken lukt het ons als grote beleggersbank bijvoorbeeld ook de dienstverlening van BlackRock, een internationale top vermogensbeheerder, in huis te hebben.” Joost: „Wij borgen de lokale identiteit, zorgen met onze vertrouwde mensen voor de couleur locale die bij Limburg past. Onze klanten kunnen gebruik maken van de Private Banking Desk met een eigen app én een exclusief telefoonnummer voor private bankingklanten. Dat is een van de privileges die onze klanten zeer waarderen.”

Matthé: „Een exclusief bezoek aan de TEFAF waar wij een eigen stand hebben, is een voorbeeld van een van de andere privileges waarmee we onze private banking-klanten graag verrassen. Vroeger was dit vooral een Limburgs feestje. Nu bieden we dit ook aan klanten uit de rest van het land aan. Limburgse klanten worden op hun beurt uitgenodigd voor bijzondere events in andere regio’s. Op die manier verrijken we het netwerk van onze private banking-klanten.”

Het goede doen met je vermogen

„Onze klanten vinden het belangrijk om het goede te doen met hun vermogen”, vertel Matthé. „Wij helpen hen graag met waarde creëren. Dat kan op veel verschillende manieren.” Joost: „We hebben bijvoorbeeld extra aandacht voor duurzaam beleggen. Binnen onze Charity Desk zijn we bezig met de ontwikkeling van zogenaamde Geefkringen. Hier brengen we vermogende mensen met een sociaal hart bijeen rond een lokaal relevant goed doel. We organiseren ook Rabo & Crowd, events waarbij we ondernemers die investeerders zoeken in contact brengen met onze klanten.”

Matthé: „In lijn met de maatschappelijke thema’s die we als Rabobank omarmen, hebben we nu bijvoorbeeld ook in de app een functie die je inzicht geeft in je CO2-footprint. We gaan samen met onze klanten voor de lange termijn, bouwen aan langdurige relaties, soms over generaties heen. Samen creëren we waarde door op het juiste moment het goede te doen. Dat is een kunst die we als coöperatieve private bank al meer dan 120 jaar verstaan.”

Rabobank Private Banking Limburg

Voor meer informatie of het maken van een afspraak kunt u contact opnemen door te bellen naar:088 – 72 26 600 of via de Rabo app. U kunt ook een e-mail sturen naar privatebanking@rabobank.nlbranded

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu