Home > Business > Project Pennies from Heaven feestelijk beëindigd met benefietdiner

Project Pennies from Heaven feestelijk beëindigd met benefietdiner

Auteur: Maarten van Laarhoven

Met de actie ‘Pennies from Heaven’ haalde het Dr. John Swingtet de afgelopen tijd ruim 30.000 euro op voor Kankeronderzoekfonds Limburg. Dat op zichzelf al mooie bedrag wordt wellicht nog flink verhoogd, want de actie loopt nog door tot vrijdag 29 januari. Die avond wordt ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van het muzikale ensemble een viergangendiner georganiseerd bij Hostellerie La Butte aux Bois in Lanaken. 

Wie aan dit geheel verzorgde sponsordiner wil deelnemen betaalt 100 euro per persoon (inclusief begeleidende wijnen en water). Ook dit keer gaat de opbrengst naar het Kankeronderzoekfonds Limburg. Wie bij deze feestelijke avond aanwezig wil zijn, en zo het Kankeronderzoekfonds Limburg wil steunen, kan zich aanmelden via info@labutteauxbois.be

Dr. John’s Swingtet, opgericht in 2005, brengt authentieke swing uit de jaren ’30, ’40 en ’50 ten gehore. In deze ‘swingende’ periode zijn veel ‘standards’ ontstaan die vandaag nog steeds op jazz- en poppodia zijn te horen. De band bestaat uit getalenteerde musici die al een tijdje meelopen en daardoor kunnen bogen op de nodige ervaring. Trombonist is Jacques Coenen (leider van de Jack Million Band, een veelgevraagde Big Band die op de internationale podia hoge ogen gooit. Saxofonist Jorre Reynders en studeerde aan het conservatorium in Maastricht en Jean Haesen (voormalig directeur van Jazz Maastricht en door de stad Maastricht voor zijn verdiensten voor de jazz-muziek) zit achter de piano.

Het ‘swingtet’ staat onder leiding van klarinettist Jan Huynen, ook bekend als Dr. John. Huynen, oprichter van de Eurohal in Maastricht (later het MECC) werd in 2014 onderscheiden met de eremedaille in goud van de stad Maastricht en mag zich sindsdien ereburger van de Limburgse hoofdstad noemen.

Het project ‘Pennies from Heaven’ heeft onder meer geleid tot de release van een gelijknamige cd, waarvan de opbrengst komt eveneens geheel ten goede komt aan kankeronderzoek in Limburg. De cd – is uitgebracht in een speciale gelimiteerde luxe box met daarin de 3 cd’s die Dr. John’s Swingtet het afgelopen decennium uitbracht. Tijdens het benefietdiner in  Hostellerie La Butte aux Bois op 29 januari is de box verkrijgbaar.

 

Schermafbeelding 2016 01 05 Om 165222

 

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.