Home > Business > Prinses Margriet opent nieuwe congrescentrum MECC Maastricht

Prinses Margriet opent nieuwe congrescentrum MECC Maastricht

Prinses Margriet opent op donderdag 16 september het gloednieuwe congrescentrum van MECC Maastricht. Het is die dag op een week na 33 geleden dat de zus van toenmalig koningin Beatrix de opening van MECC Maastricht verzorgde.

De upgrade en uitbreiding van het congrescentrum van MECC Maastricht – het kloppende economische hart van Limburg – is in 2019 begonnen. De ingreep wordt beschouwd als een noodzakelijke investering om als congresdestinatie te kunnen blijven concurreren met nationale en internationale concurrenten op congresgebied. Internationale congresorganisatoren stellen hoge eisen. Het nieuwe gebouw is afgelopen juni opgeleverd.

De totale investering van ruim 50 miljoen euro is gefinancierd door de provincie Limburg, de gemeente Maastricht en het MECC zelf. Verwacht wordt dat de upgrade en uitbreiding zal leiden tot meer internationale congressen en evenementen en daarmee tot een nog grotere economische spin-off voor de stad en regio. De waarde daarvan wordt geschat op zo’n 80 miljoen per jaar.

Het congrescentrum heeft niet alleen een heel nieuwe aanblik gekregen; de capaciteit is bovendien gegroeid van 3.000 naar 5.000 bezoekers. En met name dat laatste is van groot belang voor Maastricht en regio, aangezien congrestoerisme de meest aantrekkelijke vorm van toerisme is vanwege het bestedingspatroon van de congresdeelnemers. Een internationale congresganger laat gemiddeld 365 euro per dag achter.

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.