Home > Business > Phidec vastgoed groep: korte lijnen en persoonlijke aandacht

Phidec vastgoed groep: korte lijnen en persoonlijke aandacht

Voor Phidec Vastgoed Groep begint er een nieuw hoofdstuk. Het bedrijf heeft zo’n 4.500 units in beheer, doet verhuur en VvE-beheer, verzorgt zelf het onderhoud én heeft zich de afgelopen tijd tevens succesvol op de verkoop van vastgoed gestort. Phidec, geesteskind van directeur Philippe Loyen, betrok begin van dit jaar bovendien een nieuw kantoor in Maastricht.

Enthousiast

Philippe Loyen is een hartelijke man die met een gezonde dosis humor in het leven staat. Als hij spreekt over zijn werk bij Phidec is zijn enthousiasme aanstekelijk. Hij is overduidelijk een man met hart voor de zaak, die weet wat hij wil. „We zijn stevig gegroeid de afgelopen jaren, maar wat ik belangrijk vind is om korte lijnen te hebben en persoonlijk contact te onderhouden met onze klanten. Het is ook daarom dat klanten van het eerste uur nog altijd tevreden klanten zijn.”

Vastgoed

Het vastgoed stroomt Loyen door het bloed. Na zijn studie bouwkunde ging hij aan de slag bij een aannemersbedrijf en kwam vervolgens in de projectontwikkeling terecht. „Dat was rond 2008, de periode dat de huizenmarkt volledig instortte”, memoreert hij. „Die projectontwikkelaar vroeg toen aan mij om panden die niet verkocht werden te gaan verhuren en beheren. Zo ben ik in deze sector terechtgekomen.” In 2012 opende hij onder de naam Phidec – een samentrekking van zijn voornaam en de maand waarin hij geboren werd – een kantoor in Heerlen. Inmiddels werken er vijftien mensen voor Phidec Vastgoed Groep, verdeeld over de vestigingen in Heerlen en Maastricht. „We zijn een hecht team met gedreven mensen.”

Nieuw kantoor

Het kantoor van Phidec, een statig hoekpand aan de Wilhel-minasingel in Wyck-Maastricht, ruikt nog nieuw. Ze trokken er nlbegin januari in en namen de vastgoedportefeuille over van The Housing Company, de vorige bewoner van het pand. Ook begon Phidec recent met de verkoop van panden, een bijzondere stap in een woningmarkt die op z’n zachtst gezegd onder druk staat. „We zijn gestart met verkoop omdat klanten daar regelmatig om vroegen. Dit past geheel in het totaalpakket dat we de markt kunnen bieden.”

Onderhoud

„We hebben een heel stabiele portefeuille, met een mix van grote beleggers, projectontwikkelaars en particulieren, die mooi doorgroeit”, zegt Loyen. Phidec is een one-stop-shop voor zijn klanten. Niet alleen zorgen ze voor het volledige VvE-beheer, maar ook voor de verhuur en het beheer van woningen en stallingen. Het beheer van winkels en horecazaken behoort ook tot hun activiteiten. „In 2015 heb ik een onderhoudstak toegevoegd aan Phidec waarmee we bouwkundige klusjes en service aanbieden voor onze portefeuille. Phidec is 24 uur en zeven dagen per week bereikbaar. We doen dat in Limburg en Brabant en merken dat we daarmee echt iets toevoegen. Door ook het onderhoud te doen, kunnen wij onze klanten – de verhuurders en VvE’s – volledig ontzorgen.” Bovendien, zegt Loyen, kunnen klanten hun eigen vastgoedportefeuille of VvE gegevens makkelijk volgen via hun online portal van Phidec. „Klanten kunnen hiermee de informatie vinden die ze nodig hebben.”

Toekomst

Hoe Loyen naar de toekomst van Phidec kijkt? Hij wil alle tak-ken van het bedrijf – de verhuur, verkoop, het onderhoud en de VvE-diensten – verder tot groei laten komen. „Dat we blijven groeien komt door onze werkwijze: we zijn transparant, open en eerlijk. En we breiden steeds uit. We zijn nu ook actief in Brabant, dus er is een kans dat we in de toekomst daar ook nog een vestiging openen. We zijn nog niet klaar met groeien, maar de basis van Phidec blijft wel in Zuid-Limburg.” Phidec breidt uit, maar Philippe Loyen doet geen concessies aan zijn visie op het bedrijf: de lijnen naar klanten moeten kort blijven en persoonlijke aandacht is belangrijk.

Wilhelminasingel 118, Maastricht | Geerstraat 42a-44 Heerlen | phidec.nl

hide auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu