Home > Business > Peter Harkema neemt afscheid van Château Neercanne

Peter Harkema neemt afscheid van Château Neercanne

Peter Harkema neemt in september afscheid van Château Neercanne. Hij wordt op de dag van zijn vertrek 65 jaar en is dan ruim 35 jaar als directeur verbonden geweest aan Château Neercanne. Dat heeft de Oostwegel Collection, het bedrijf waar Château Neercanne deel van uitmaakt, vandaag bekendgemaakt.

,,De afgelopen 35 jaar heeft Peter samen met zijn vrouw Ans en het gehele team, Château Neercanne uitgebouwd tot een van de bekendste en beste restaurants van de Benelux”, aldus Oostwegel Collection in een persverklaring. ,,Château Neercanne is uitgegroeid tot een instituut waar vele gasten uit binnen- en buitenland iedere dag genieten van de unieke, gastvrije ambiance en het hoge culinaire niveau.”

In de afgelopen 35 jaar werden onder de hoede van Harkema veel jonge mensen enthousiast gemaakt voor het keuken- en bedieningsmetier. Zo begonnen een aantal huidige topchefs hun opleiding in de keuken van Neercanne.

,,In 35 jaar tijd kun je samen iets moois opbouwen. Ons doel is altijd geweest om oprechte gastvrijheid en gastheerschap uit te dragen naar onze gasten. Aandacht hebben voor je gast, op een natuurlijke manier, maakt een gast ook zonder bord en glas dronken van geluk. Gastheerschap kost niks en voelt dan plots als krachtheerschap,” zegt Peter Harkema terugkijkend op de afgelopen 35 jaar.

Overdracht
Camille Oostwegel sr. laat weten begrip te hebben voor het besluit van Harkema en zijn vrouw Ans om na al die jaren ‘het gastheer-stokje’ over te dragen aan een talentvolle jonge opvolger. ,,Dat is belangrijk voor de toekomst van het unieke château. Wij danken Peter en Ans voor de ondernemende wijze waarop ze Château Neercanne (en in de opstartfase ook Château St. Gerlach) geleid hebben en de bijdrage die ze daardoor aan de gehele Oostwegel Collection geleverd hebben.”

Oostwegel Collection zal de komende maanden op zoek gaan naar een opvolger.

_____________________________

Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu