Home > Business > Peeters Euregio, hulp bij grensoverschrijdend ondernemen

Peeters Euregio, hulp bij grensoverschrijdend ondernemen

Peeters Euregio Law & Tax, hoe duidelijk kan een bedrijfsnaam zijn? Advocaat Jan Peeters en zijn team leveren juridische en fiscale ondersteuning aan bedrijven uit de euregio Maas-Rijn die grensoverschrijdend willen ondernemen.

Bij heel wat bedrijfsleiders is het besef doorgedrongen dat grensoverschrijdend een must is om te groeien. Maar tussen denken en doen staat een waslijst van juridische en fiscale regels. Arbeidsrecht, fiscaliteit, verzekeringen, accountancy: het is maar een haastige greep uit een lange lijst van doolhoven waarin een bedrijfsleider terechtkomt als hij over de grens wil ondernemen.

Advocaat Jan Peeters – hij is al jurist sinds 1982 – constateerde dat er een steeds grotere vraag was naar ondersteuning. In 2016 richtte hij Peeters Euregio Law op. Omdat heel wat – voornamelijk Nederlandse – cliënten ook vroegen naar fiscaal advies, werd begin dit jaar & Tax aan de bedrijfsnaam toegevoegd. Om die competentie in te vullen, haalde hij belasting-consultant en accountant Eli Boudreaux (36) aan boord. Peeters (61) en zijn equipe (vijf advocaten, één fiscalist, twee administratieve medewerksters) huizen sinds kort in een eigentijdse, in het groen verscholen villa langs de Genkersteenweg in Hasselt.

Ontzorgen

Het advocatenkantoor is begonnen op de Corda Campus. ,,Maar de ruimte was daar een beetje te krap geworden”, zegt Jan Peeters. ,,Bovendien wilden we een grotere zichtbaarheid. Langs een drukke verkeersader lukt dat beter dan in een cluster van bedrijfsgebouwen. We zijn nu ook beter bereikbaar voor ons cliënteel: Nederlandse en Duitse bedrijven die ook op de Belgische markt actief zijn of zich hier willen vestigen en omgekeerd. Hen ontzorgen, dat is onze missie. De juridische en fiscale kennis hebben we in huis. Om onze cliënten een volledige service te kunnen aanbieden, werken we nauw samen met onder meer notarissen en partners voor salarisadministratie.”

Vlaamse Ruit

Het cliëntenbestand van Peeters Euregio Lax & Tax is heel divers. ,,We hebben bedrijven uit de distributie, de ICT, de bouw, de e-commerce, aannemersbedrijven, noem maar op. Pakweg zestig procent komt uit Nederland en Duitsland, veertig procent is verspreid over Vlaanderen. Door onze ligging hebben wij een groot bereik. Veel ondernemers focussen op de Vlaamse Ruit (het stedelijke kerngebied rond Gent, Leuven, Antwerpen en Brussel, red). Ik vind dat een eenzijdige benadering. De euregio Maas-Rijn is groter dan Vlaanderen. Binnen een straal van tachtig kilometer heb je steden als Keulen, Düsseldorf, Luik, Eindhoven en Maastricht. Jammer dat de mobiliteit tussen beide Limburgen problematisch blijft. Als je je met de trein van Hasselt naar Maastricht wil verplaatsen, wens ik je veel succes en tot overmorgen.”

Genkersteenweg 429, Hasselt (BE) – euregio.law

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu