Home > Business > Patron-cuisinier en smaakprofessor bereiden culinaire avond voor het goede doel

Patron-cuisinier en smaakprofessor bereiden culinaire avond voor het goede doel

Bart Aussems, patron-cuisinier van restaurant Tout à Fait (één Michelinster) en bistro Boeuf la Roche in de Benardusstraat in Maastricht, treedt opnieuw aan voor het goede doel. Dit keer is dat het Diabetesonderzoekfonds Limburg. Op dinsdag 6 oktober staat hij eens een keer niet in zijn eigen keuken, maar achter het fornuis van L’Étoile, het restaurant dat deel uitmaakt van Het Teaching Hotel Maastricht, het oefenbedrijf van de Hotel Management School Maastricht (voorheen de Hoge Hotelschool). 

Samen met de chefs en studenten van het instituut, dat onder meer opleidt voor de topgastronomie, verzorgt hij een topdiner, dat onder meer vergezeld gaat van een pittige paneldiscussie met onder anderen ‘smaakprofessor’ dr. Peter Klosse. 

De in 2004 aan de Universiteit Maastricht gepromoveerde Klosse is behalve wetenschapper ook oprichter van de Academie voor Gastronomie en tevens eigenaar van het vooraanstaande hotel-restaurant de Echoput op de Veluwe in Apeldoorn. Klosse is in Nederland dé autoriteit als het gaat om smaak en smaakbeleving. Beroemd is zijn uitspraak over ‘het misverstand’ dat smaken verschillen en dat ieder individu zijn eigen smaak heeft.  ,,Een mens heeft helemaal geen smaak, tenzij hij wordt opgegeten”, aldus Klosse.

Tijdens de culinaire avond komen ook artsen en onderzoekers van Maastricht UMC+ aan het woord, die zich verdiepen in nieuwe behandelmethoden voor mensen met diabetes.

Nog steeds wordt bij een schrikbarend hoog aantal mensen in Limburg diabetes vastgesteld. Veel meer dan in de rest van Nederland. Een zeer zorgwekkend gegeven dat alle aandacht verdient, aldus de artsen.

De kosten voor deze geheel verzorgde avond bedragen 95 euro per persoon. De opbrengst gaat rechtstreeks naar het Diabetesonderzoekfonds Limburg dat wetenschappelijk onderzoek in Maastricht UMC+ op het vlak van diabetes mogelijk

maakt.

 

Direct aanmelden kan per mail via info@hfl.nl. Meer informatie over het onderzoek is te vinden op www.diabetesonderzoekfondslimburg.nl

 

 

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.