Home > Auto's > Organisatie InterClassics dik tevreden over 26ste editie

Organisatie InterClassics dik tevreden over 26ste editie

Auteur: Maarten van Laarhoven

Geen nieuw record, maar desondanks een bezoekersaantal dat geheel onverwacht een heel stuk boven de 30.000 uitkwam. De organisatie van InterClassics Maastricht, de oldtimerbeurs die afgelopen weekend voor de 26ste keer gehouden werd, is dik tevreden. In vier dagen tijd passeerden welgeteld 33.257 bezoekers de kassa van MECC Maastricht, iets minder dan in het topjaar 2018, toen 34.447 kaartjes werden verkocht.

,,We zijn verheugd om te zien dat wij ook dit jaar meer dan 30.000 bezoekers hebben mogen verwelkomen. Het tweede jaar op rij dat wij dergelijke bezoekersaantallen mogen noteren. Dit toont aan dat er nog steeds veel animo is van kopers en liefhebbers voor de klassieke autowereld”, aldus beursmanager InterClassics Erik Panis.

Na 26 jaar mag InterClassics Maastricht – met dit jaar meer dan driehonderd standhouders – zich rekenen tot het selecte groepje van de meest vooraanstaande oldtimerbeurzen in Europa. Tijdens deze editie was speciale aandacht voor het Italiaanse merk Lancia. De hoogtepunten uit de meer dan 100 jaar rijke geschiedenis van het merk werden gepresenteerd in een prachtig showpaviljoen. Het absolute pronkstuk was de enig overgebleven originele Lancia D23 Spyder Pininfarina, die speciaal voor deze beurs beschikbaar werd gesteld door het Louwman Museum in Den Haag.

Het aanbod op de beurs was zeer divers voor zowel kopers als liefhebbers. Ook het Britse veilinghuis Coys kijkt tevreden terug. Het hield zijn grootste veiling in de geschiedenis van InterClassics Maastricht. Onder de hamer ging onder andere de oldtimer die aan de legendarische popster Phil Collins werd toegeschreven, maar die in werkelijkheid, zo werd tijdens de beurs onthuld, had toebehoord aan diens tante. Althans oorspronkelijk: de zanger van Genesis had er een paar keer in mogen rijden en dat telde ook. 

De 27ste editie van InterClassics Maastricht vindt plaats van donderdag 16 tot en met zondag 19 januari 2020 in MECC Maastricht. Kijk voor meer informatie over InterClassics Maastricht op www.interclassicsmaastricht.nl

________________________
Chapeau Nieuwsbrief
Wil jij wekelijks het laatste nieuws ontvangen over het goede leven in Limburg NL/BE? Schrijf je dan in voor onze mooie nieuwsbrief -> inschrijven <

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.