Home > Business > Opnieuw internationale prijs voor ‘Fietsprovincie Limburg’

Opnieuw internationale prijs voor ‘Fietsprovincie Limburg’

De belevingsroute ‘Fietsen Door De Heide’ (#FDDH) in het Nationaal Park Hoge Kempen (Maasmechelen) is in de prijzen gevallen op de International Design Awards van Los Angeles. Het spectaculaire fietstraject won goud in de categorie ‘Architecture-Arches, Bridges, Viaducts and Gateways’.  De International Design Awards staat in de Verenigde Staten te boek als een van de meest prestigieuze organisaties op het gebied van design.

‘Fietsen Door De Heide’ is een route van vier kilometer, die dwars door het heidelandschap voert. Een iconische fietsbrug van 300 meter fungeert daarbij als een landmark, een baken in het landschap voor een optimale heidebeleving. Sinds de opening in juli vorig jaar maakten al zo’n 175.000 fietsers gebruik van de route.

Een toonaangevende jury van internationale experts had alle waardering voor het Belgisch-Limburgse project. Andere inzendingen waren afkomstig uit China (‘Huanggang Port New Development’) en Toronto (‘Beanfield Centre Elevated Walkway’).

De International Design Awards, kortweg IDA, worden sinds 2007 jaarlijks uitgereikt om legendarische ontwerpvisionairs en ontwerptalent uit diverse disciplines te erkennen voor hun iconische projecten wereldwijd. In dit geval waren de ontwerpers Bureaus Witteveen + Bos uit Deventer, samen met Maat-Ontwerp van Gent.

Limburg is overigens niet meer onbekend in de Amerikaanse designwereld. Ook de fietsbelevingsroutes ‘Fietsen door het Water’ in Bokrijk en ‘Fietsen door de bomen’ in Bosland sleepten eerder prijzen in de wacht op de International Design Awards.

Schepen van Toerisme Maasmechelen Herbert Coox, Gedeputeerde van toerisme Igor Philtjens en Vlaams Minister voor Toerisme Zuhal Demir.

,,De Limburgse fietsbelevingen passen binnen het programma ‘Cycling Synergie’ van Visit Limburg”, aldus gedeputeerde voor toerisme Igor Philtjens. ,,Projecten als ‘Fietsen onder de Grond’ in het Mergelland, het ‘Fruitspoor’ in het zuiden van Limburg en het Kolenspoor in de mijnstreek staan nog op het programma. ‘Cycling Synergie’ zet maximaal in op het uitbouwen van het fietsroutenetwerk van de toekomst. Zo kunnen fietsers en wandelaars in interactie gaan met het landschap en ervaren ze de omgeving en de natuur op een andere manier.”

Belgisch Limburg werkte meer dan 25 jaar geleden aan het fietsroutenetwerk. Het is nog steeds de grootste toeristische troef. Afgelopen jaar werden op het netwerk maar liefst 3,7 miljoen wielerliefhebbers geteld.

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.

Menu