Home > Business > Open Universiteit vierde aandeelhouder Brightlands Smart Services Campus

Open Universiteit vierde aandeelhouder Brightlands Smart Services Campus

De Open Universiteit (OU) wordt met ingang van het nieuwe jaar aandeelhouder van Brightlands Smart Services Campus (BSSC) in Heerlen. Daarmee krijgt de campus naast de Universiteit Maastricht, de Provincie Limburg en pensioenuitvoeringsorganisatie APG een vierde eigenaar.

De OU draagt als aandeelhouder financieel én strategisch bij aan de verdere ontwikkeling van de Brightlands Smart Services Campus, onder andere met nieuwe opleidingen en onderzoekslijnen op het gebied van Kunstmatige Intelligentie en Data Science.

v.l.n.r. Stephan Satijn (PL), Theo Bastiaens (OU), Nick Bos (UM), Astrid Boeijen (BSSC) en Jan Nijland (APG).

Stephan Satijn, als gedeputeerde van de Provincie Limburg verantwoordelijk voor de Brightlands Campussen, zegt verheugd te zijn door de jongste ontwikkeling. ,,De Open Universiteit is de nieuwe hoeksteen in de Heerlense campusontwikkeling. De toetreding van de OU als aandeelhouder is voor mij een teken dat de campussen steeds nadrukkelijker maatschappelijk worden ingebed. Als overheid hebben we een stevig fundament neergelegd. Het is nu aan verschillende partners en partijen om er samen een prachtig kennis- en innovatiehuis op te bouwen, waar Limburg volop van kan profiteren.”

show auteur

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.