Home > Business > Oostwegel-groep verzorgt lunch voor Glazen Restaurant

Oostwegel-groep verzorgt lunch voor Glazen Restaurant

Auteur: Maarten van Laarhoven

Parallel aan het populaire Glazen Huis, het publieksevenement met landelijke uitstraling dat van 18 tot 24 december wordt gehouden in Heerlen, vindt in deze stad nóg een groot evenement plaats waarvan de totale opbrengst gaat naar het goede doel van 3FM Serious Request: in het Glazen Restaurant, een pop-up eetgelegenheid op het Raadhuisplein, wordt eveneens geld ingezameld voor kinderen in voormalige oorlogsgebieden die bezig zijn een nieuwe toekomst op te bouwen. Voorafgaand aan de opening spreekt Chapeau met de deelnemers. Vandaag Camille Oostwegel jr., Directeur Business Development bij Camille Oostwegel ChâteauHotels &-Restaurants. 

Bij Camille Oostwegel ChâteauHotels & -Restaurants zijn ze veel gewend, maar wat ze nu gaan doen is nog nooit vertoond, zegt Camille Oostwegel jr.: de vier chef-koks binnen de Oostwegel-groep besloten onlangs om in het kader van het Glazen Restaurant de koppen bij elkaar te steken en op op vrijdag 18 december gezamenlijk de lunch te verzorgen. ,,Wat het allemaal nog bijzonder maakt is dat uit alle vier de zaken iemand van het leidinggevend personeel meegaat, zodat we op de dag zelf ook twee maîtres, een restaurant-manager en een sommelière hebben rondlopen”, aldus de zoon van een van de bekendste horecaondernemers van Nederland. 
Chef Koks Glazen Restaurant
Door met een flinke delegatie aanwezig te zijn in het glazen restaurant krijgen de gasten op het Raadhuisplein in Heerlen de kans om iets mee te krijgen van de warmte van de vier restaurants (Château Neercanne en het Kruisherenrestaurant in Maastricht, Château St. Gerlach in Houthem en restaurant Pirandello (hotel Winselerhof) in Landgraaf, red.), zowel in de bediening als op het bord”, aldus het jonge directielid van de Oostwegel-groep. 

Dat zowel de vier chefs als de leidinggevenden uit het bedieningsteam er heel veel zin in hebben, staat inmiddels vast, zegt Oostwegel. ,,Deze week hebben we met ontzettend veel plezier ‘proefgekookt’ bij Pirandello. In gezamenlijkheid hebben onze chefs een prachtig menu samengesteld en daarbij zoveel mogelijk gebruikgemaakt van ingrediënten uit de eigen streek. 

Wat de gasten zoal kunnen verwachten? Oostwegel lacht. Het menu zit zo mooi in elkaar dat hij graag een tipje van de sluier oplicht, zegt hij. ,,Vincent van Vierzen van het Kruisherenrestaurant verzorgt een trio van amuses: Beekforel met rode biet, amandel, vanille, krulandijvie en crème fraîche, zalm met wakame, wasabi, paksoi, en citroengras. En tot slot: Livar met witlof, walnoot, beukenzwam, kropsla en mandarijn. Otto Nijenhuis van restaurant Château St. Gerlach neemt het voorgerecht voor zijn rekening: Gemarineerde St. Jacobsschelpen met tempura van scampi, marshmallow van appel en cannelloni van kreeft en krachtige krab siroop. Raoul Goovaerts van Restaurant Pirandello creëert het hoofdgerecht: Gebraden hertenrugfilet met raviolo van hertensukade, bereidingen van knolselderij en Mostarda jus en Hans Snijders van restaurant Château Neercanne verzorgt het dessert: ‘Ei,’, gevuld met koffiecrème en room. Als toevoeging zijn er ook nog heerlijke zoetigheden voor bij de koffie of de thee: Gâteau du Château.” 

Als Limburgs familiebedrijf kan en mag Camille Oostwegel ChâteauHotels & -Restaurants niet ontbreken bij een mooi initiatief als dit, aldus Oostwegel jr. ,,Onze deelname sluit naadloos aan op onze visie over Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. Daarnaast is het voor onze chefs ook leuk om met z’n vieren in de keuken te staan en gasten te verwennen met hun culinaire vakmanschap. In deze setting is dit een unieke gebeurtenis voor zowel onze chefs als onze gasten.”

Oostwegel-groep verzorgt in het Glazen Restaurant op vrijdag 18 december de lunch. Reserveren kan via www.glazenrestaurant.nl  

Fotografie: Olga van Borren

chapeau TV

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Vraag je
lidmaatschap aan

Toetreden tot de Chapeau Community kan al vanaf €24,50 per jaar. Daarnaast kunt u kiezen tussen een welkomstkorting of een welkomstgeschenk.

Iedere week het beste
van Chapeau?

Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Of word lid van onze community.